Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Champinjonfisk med potatismos

Vit fisk gratinerad i ugn blir alltid gott. Tillaga torsk, hoki eller sej tillsammans med purjolök, champinjoner, persilja, dill och ost i ugn och du har en måltid som faller alla i smaken. Champinjonfisk med potatismos och gräslök fungerar alltid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och strimla purjolöken. Häll vattnet av champinjonerna. Fräs lök och champinjoner i lite olja. Lägg det i en ugnssäker form.
  2. Halvtina fiskfilén så mycket att du kan skära blocken i sneda skivor. Bryn dem i lite olja. Lägg upp fisken lite omlott över det gröna.
  3. Hacka lika delar persilja och dill. Strö detta över fisken och sedan riven ost. Gratinera i 200°C 5-10 min.
  4. Servera med potatismos, gärna smaksatt med hackad gräslök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liten purjolök
  • 1 burkchampinjoner (à 400 g)
  • olja
  • 2 pkt djupfryst torskfilé, sej eller hoki (à 400 g)
  • olja
  • 1 dl persilja
  • 1 dl dill
  • 1 dl riven ost
  • 4 port potatismos
  • hackad gräslök
Lägg till i inköpslistan