Champinjonfisk med potatismos
Vit fisk gratinerad i ugn blir alltid gott. Tillaga torsk, hoki eller sej tillsammans med purjolök, champinjoner, persilja, dill och ost i ugn och du har en måltid som faller alla i smaken. Champinjonfisk med potatismos och gräslök fungerar alltid.
Ingredienser
4 portioner
1 liten purjolök
1 burkchampinjoner (à 400 g)
olja
2 pkt djupfryst torskfilé, sej eller hoki (à 400 g)
olja
1 dl persilja
1 dl dill
1 dl riven ost
4 port potatismos
hackad gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott med champinjoner och färska kryddor till "blocksfisk"! Vi använde färska champinjoner, och valde även att salta lite både på fisk och grönsaker för att undvika "osalthet". Det blev mycket smakligt, passar små som stora under heta sommarkvällar!
Mattias
2006-08-01Ibland kan det enkla vara det godaste. Den här rätten gick hem både hos oss vuxna och tonåringarna i familjen. Den här gör vi om många gånger!
Anne-lie
2006-02-09Det här var väldigt gott! Använde färska champinjoner för jag tycker de smakar mer. En rätt som jag verkligen kommer laga igen!
Cecilia
2005-10-14