Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Champinjoner a là greque

Detta recept på härlig sås av bland annat svamp, vin, koriander och senap kommer du falla pladask för! På ett kick tillagar du dina mumsiga champinjoner a là greque som passar utmärkt med grillat, saftigt kött.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp torrt vitt vin, vatten, olivolja, malen koriander, tomatpuré, fransk senap, socker och pressad citronjuice i en vid kastrull.
  2. Smaksätt med salt och nymalen svartpeppar.
  3. Red av såsen med ljus maizena redning. Lägg i hela avrunna champinoner och låt svalna. Rör ner finhackad purjolök.

Tips

Gott till grillat nötkött, gärna med ett grillat bröd till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 1/2 msk malen koriander
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk fransk senap
  • 1 msk socker
  • 1 msk pressad citronjuice
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 2 tsk ljus maizenaredning
  • 2 burkar hela, avrunna champinjoner (à 400 g)
  • 2 dl finhackad purjolök
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer