Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Champagnesorbet med melon och hallon

Ett lyxigt recept på champagnesorbet med melon och hallon. Du gör efterrätten av bland annat socker, champagne och ägg. Desserten passar utmärkt att servera till fest.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka socker och vatten till en simmig lag i en kastrull ca 5 min. Låt kallna.
  2. Blanda sockerlagen med champagnen. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner dem i champagnen.
  3. Frys blandningen i en glassmaskin eller i en bunke. Vispa sorbeten kraftigt med elvisp 4-5 gånger om du väljer att frysa den i bunke.
  4. Halvera melonerna och gröp ur kärnorna. Fyll hålen med hallon och sorbet. Servera genast.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 2 dl champagne
  • 2 äggvitor
  • 2 galiameloner
  • 200 g hallon
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer