Bubblig hallonmousse
Ljuvlig len dessert med hallon, vispgrädde som socker som får det att pirra till i munnen. Hemligheten? Mousserande vin! Garnera med färska bär och gärna ätbara blommor.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012
Ingredienser
10 portioner
350 g frysta hallon
3 ägg
1 1/2 dl vit sirap
4 gelatinblad
1 1/3 dl vispgrädde
3 msk socker
1 3/4 dl mousserande vin (t ex prosecco)
Garnering
ca 200 g färska bär
ätbara blommor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Denna supergoda mousse gjorde succé på min middagsbjudning igår. Jag hade lite mörk choklad på sidan av för dem som ville ha det, men moussen klarar sig utmärkt på egen hand med de goda bären som tillbehör. Smeten smakade ganska mycket vin och sirap när den precis var klar, men smakerna förändrades under timmarna i kylen och vid servering var moussen härligt len och med framträdande hallonsmak.
Lena
2012-04-29