Ljuvlig len dessert med hallon, vispgrädde som socker som får det att pirra till i munnen. Hemligheten? Mousserande vin! Garnera med färska bär och gärna ätbara blommor.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot vispbar soja- eller havrebaserad gräddersättning.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Denna supergoda mousse gjorde succé på min middagsbjudning igår. Jag hade lite mörk choklad på sidan av för dem som ville ha det, men moussen klarar sig utmärkt på egen hand med de goda bären som tillbehör. Smeten smakade ganska mycket vin och sirap när den precis var klar, men smakerna förändrades under timmarna i kylen och vid servering var moussen härligt len och med framträdande hallonsmak.
Lena
2012-04-29