Bubblig hallonmousse

Betyg 3.3 av 5.
38 personer har röstat
1
Bubblig hallonmousse

Ljuvlig len dessert med hallon, vispgrädde som socker som får det att pirra till i munnen. Hemligheten? Mousserande vin! Garnera med färska bär och gärna ätbara blommor.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012

Bubblig hallonmousse

Ingredienser

10 portioner
350 g frysta hallon
3 ägg
1 1/2 dl vit sirap
4 gelatinblad
1 1/3 dl vispgrädde
3 msk socker
1 3/4 dl mousserande vin (t ex prosecco)

Garnering

ca 200 g färska bär
ätbara blommor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
38 personer har röstat

Kommentar

Denna supergoda mousse gjorde succé på min middagsbjudning igår. Jag hade lite mörk choklad på sidan av för dem som ville ha det, men moussen klarar sig utmärkt på egen hand med de goda bären som tillbehör. Smeten smakade ganska mycket vin och sirap när den precis var klar, men smakerna förändrades under timmarna i kylen och vid servering var moussen härligt len och med framträdande hallonsmak.

Lena

2012-04-29

Testa liknande recept

Charlotte russe
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marängtårta med bär
Betyg 4.6 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Moccamousse
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Hallonmousse med rostad vit choklad
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Moussetårta med jordgubbar och rabarber
Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hallonmoussetårta
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga