Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chai-nektariner

De här Chai-nektarinerna kommer att bli en sann smakupplevelse för dig och din familj. De saftiga nektarinerna kokas med intensiva kryddor som kanel, kardemumma, ingefära och kryddnejlikor och blir obeskrivligt smakfulla och goda.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta och dela nektariner eller plommon på mitten. Ta ut kärnorna.
  2. Koka upp kanelstänger, kardemummakärnor, ingefära i skivor, kryddnejlikor, svartpepparkorn, socker och vatten. Låt koka några minuter.
  3. Lägg i nektarinerna och låt koka med några minuter tills de blivit knappt mjuka, 3-5 minuter. Låt svalna och häll upp på väl rengjord burk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg nektariner eller plommon
  • 2 kanelstänger
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 1 bit ingefära
  • 8 kryddnejlikor
  • 4 svartpepparkorn
  • 3 dl socker
  • 1 liter vatten
Lägg till i inköpslistan