Cecilias saffranskaka

Denna saffranskaka, som du bakar helt utan ägg, är en doftrik och färgstark kaka att bjuda på till fikat. Saffranskakan liknar en sockerkaka och blir fluffig och lätt av bakpulvret.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stVäldigt saftig och god kaka! jag blandade i 100g hackad mörkchoklad vilket gjorde kakan ännu mer smaskig.
Cesia
Går denna att göra även glutenfri?
Evelina
Hej Evelina! Vi har inte provlagat kakan med glutenfri mjölmix. Men om du väljer att prova så ersätt vetemjölet med motsvarande mängd mjölmix i vikt. Berätta gärna här hur det gick så fler får ta del av resultatet. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Har gjort den här kakan flera gånger, även med mjölk och smör. Det är den godaste saffranskaka jag ätit, är supernöjd! :)
Sofi
Förmodligen ska det vara just 1 msk då man när man bakar utan ägg brukar ersätta varje ägg med 1 tsk och till mjuk kaka kan jag tänka mig att tre ägg vore rimligt (3ägg = 3tsk á 5ml = 1 msk)
Camilla
Jag uteslöt saffranet och gjorde kakan i n liten långpanna med äppelklyftor, kanel, kokos och pärlsocker och serverade med oatly vaniljvisp. Det blev kanongott. (1msk bakpulver använde jag!!!)
Margit
det måste vara bara 1 tsk bakpulver.Det blir en annulunda smak med solhavre och uta ägg.
Jeanette
Detta var inte gott. Det var lätt att baka men jag lägger hellre ner mer tid på annat recept för att få en godare kaka. Ska det verkligen vara 1 msk bakpulver?
Annica