Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Ceasardipp

Festligt och utsökt recept på ceasardipp med fylliga och härliga smaker som du gör på en kvart. Ceasardippen passar ypperligt till sallader, kött eller kyckling.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2,5 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ägg, vinäger och senap samman med riven vitlök. Vispa och häll oljorna i fin stråle tills det hela tjocknar.
  2. Finhacka ansjovisen och vispa vidare. Rör ner osten och kryddorna.

För alla

Fri från gluten och laktos men innehåller mjölkprotein och ägg.

Tips

Man kan köra det hela i mixer och hälla i oljan försiktigt under gång.

Ingredienser

Portioner: 2,5 dl
  • 2 äggulor
  • 1 msk fransk senap
  • 1 msk vinäger/ citronjuice
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl majsolja
  • 1 liten riven vitlöksklyfta
  • 2 ansjovisfiléer (sardeller)
  • 0,8 dl riven parmesanost
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?