Caviartoppad lördagsspätta

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
2
Caviartoppad lördagsspätta

Caviartoppad lördagsspätta är goda spättafiléer som får en fyllning av parmesanost, basilika, kvarg och kapris. De goda fiskfiléerna dekorerar du sedan med en klick caviar och basilikablad. Detta festliga fiskrecept serveras med ris.

Caviartoppad lördagsspätta

Ingredienser

4 portioner
1 1/2   påse spättafiléer (à 400 g)
1   kruka basilika
2 msk  kapris
1 dl  färskriven parmesan
1   vitlöksklyfta
1 dl  kvarg
1 tsk  salt
1 krm  peppar
1   burk röd caviar (à 50 g)

Till servering

ris

Gör så här

Tips

Spättan går också bra att tillaga i mikrovågsugnen på full effekt (max 800W), 6-8 min.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Detta var gott! Innehåller alla de ingredienser som jag gillar!

Ann

2021-08-15

lite svårt att få fisken god, man behöver nog öva sig några gånger.

Linda

2005-06-11

Testa liknande recept

Stekt spätta med romsås
Betyg 3.7 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad spätta med dill- och caviarsås 
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Italienrullar
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spättafilé med tomat- och parmesantäcke
Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kaprisfisk
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kronärtskocksdip
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga