Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Caviartoppad lördagsspätta

Caviartoppad lördagsspätta är goda spättafiléer som får en fyllning av parmesanost, basilika, kvarg och kapris. De goda fiskfiléerna dekorerar du sedan med en klick caviar och basilikablad. Detta festliga fiskrecept serveras med ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina spättafiléerna.
  2. Repa de flesta bladen från basilikan. Spara några till garnering. Mixa basilikablad, kapris, ost och skalad vitlök i en liten matberedare eller med mixerstav. Tillsätt olja. Rör i kvarg. Salta och peppra spättafiléerna.
  3. Fördela fyllningen på filéerna och vik ihop till börsar. Lägg spättabörsarna i en lätt smord ugnssäker form.
  4. Tillaga mitt i ugnen i 225°C ca 15 min. Klicka på caviar och garnera med de sparade basilikabladen. Servera spättan med ris och en blandad sallad.

Tips

Spättan går också bra att tillaga i mikrovågsugnen på full effekt (max 800W), 6-8 min.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 påse spättafiléer (à 400 g)
  • 1 kruka basilika
  • 2 msk kapris
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl kvarg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 burk röd caviar (à 50 g)
Till servering
  • ris
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?