Cashewburgare med gurkyoghurt
Saftiga cashewburgare som tillagas i ett nafs och som smakar fantastiskt gott! Montera de gyllenstekta burgarna på hamburgerbröd tillsammans med tunna skivor rödlök, tomat och krispig isbergssallad. Toppa med en klick smarrig hamburgersås gjord på inlagd hackad gurka, yoghurt och chilisås och avnjut tillsammans med klyftpotatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2024
Ingredienser
4 portioner
600 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
Burgare
175 g naturella cashewnötter
100 g riven ost
3 ägg
1/2 dl ströbröd
1/2 tsk salt
1/2 msk olja
Gurkyoghurt
2 dl matyoghurt
1 dl inlagd hackad gurka
2 msk chilisås
Tillbehör
4 hamburgerbröd
1/2 rödlök
2 tomater
1/2 isbergssalladshuvud
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3559 KJ / 851 kCal
Fett42 g
Salt3 g
Kolhydrater81 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergoda!!! Rekommenderar verkligen!!!
Therese
2017-08-16Verkligen ett riktigt enkelt och lättlagat recept att tillaga! Och såå gott!
Amanda
2017-02-28Super! Så enkelt att svänga ihop och gott och nyttigt! Stekte dem lite för länge, ska tänka på det nästa ggn. Ville ha dem glutenfria så tog majsströbröd istället. Serverade enligt receptet, mums!
Maria
2017-02-24