Cashewburgare med gurkyoghurt

17
3
Cashewburgare med gurkyoghurt

Saftiga cashewburgare som tillagas i ett nafs och som smakar fantastiskt gott! Montera de gyllenstekta burgarna på hamburgerbröd tillsammans med tunna skivor rödlök, tomat och krispig isbergssallad. Toppa med en klick smarrig hamburgersås gjord på bostongurka, yoghurt och chilisås och avnjut med klyftpotatis och något gott att dricka till.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2017

Cashewburgare med gurkyoghurt

Ingredienser

4 portioner
600 g potatis
1 msk olja
salt och peppar

Burgare

175 g naturella cashewnötter
100 g riven ost
3 ägg
1/2 dl ströbröd
1/2 tsk salt
1/2 msk olja

Gurkyoghurt

2 dl matyoghurt
1 dl bostongurka
2 msk chilisås

Tillbehör

4 hamburgerbröd
1/2 rödlök
2 tomater
1/2 isbergssalladshuvud

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber. Använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Therese

2017-08-16

Supergoda!!! Rekommenderar verkligen!!!

Amanda

2017-02-28

Verkligen ett riktigt enkelt och lättlagat recept att tillaga! Och såå gott!

Maria

2017-02-24

Super! Så enkelt att svänga ihop och gott och nyttigt! Stekte dem lite för länge, ska tänka på det nästa ggn. Ville ha dem glutenfria så tog majsströbröd istället. Serverade enligt receptet, mums!

Näringsvärde per portion

Energi 3559 KJ / 851 kCal
Fett 42 g
Salt 3 g
Kolhydrater 81 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden