Cashew- och kokosglass med chokladsmak

Dessa ”magnum-pinnar” smakar som den gräddigaste gräddglass med djup chokladsmak – fast att innehållet är helt fritt från mjölk, grädde, raffinerat socker och ägg. Cashewnötter som mixas med kokosmjölk står i stället för den härliga krämigheten.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Gör så här
06:00:00
06:00:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
4 stGer kokosmjölken väldigt tydlig kokossmak i dessa? :)
Malin
Hej Malin! Jag skulle säga att man känner kokossmaken men det blir nog inte övertydligt pga alla dadlar. Så ett mittemellan svar blir det från mig! ;) Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Hej Malin! Jag skulle säga att man känner kokossmaken men det blir nog inte övertydligt pga alla dadlar. Så ett mittemellan svar blir det från mig! ;) Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Medjool dadlar? Varför så specifik rekommendation att använda Israeliska dadlar? Helt otroligt att man kan rekommendera ett specifikt lands dadlar,och osmakligt med tanke på vad Israel gör i Gaza!
Golara
Hej Golara och Inga-Lill! Tack för era kommentarer. Medjool dadlar kan komma från flera olika länder. Vi handlar med enskilda leverantörer och inte med hela länder. När det gäller affärsrelationer med företag i andra länder följer ICA alltid FNs och den svenska regeringens rekommendationer. Vi har relationer med leverantörer, inte med länder. Orsaken till det är att vi inte tror att bojkotter slår rätt utan snarare drabbar de som redan är hårt drabbade i ett land. När vi ser över vilka leverantörer vi ska samarbeta med ser vi också över flera aspekter. Vi främjar ett hållbart arbete och hållbar utveckling. Ni kan läsa mer hur vi arbetar här: http://www.ica.se/ica-tar-ansvar/icas-goda-affarer/ Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Varför rekommenderar ni Medjool dadlar? De är israeliska och det pågår ett folkmord i Gaza av just Israel. Därför ska man bojkotta israeliska varor och inte uppmuntra till köp av dessa.
Inga-lill