Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Carrot-cream cheese muffins

Ett recept på himmelska carrot-cream cheese muffins med inspiration från morotskakan och dess överdrag av färskost. Du behöver bland annat morot, russin, apelsin, philadelphiaost, valnötter och brun farin. Mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en skål eller i en matberedare. Tillsätt de rivna morötterna och russinen och blanda väl. Tillsätt margarinet.
  3. Pressa saften ur apelsinen. Blanda den med filmjölken, Äggen och kanelen och tillsätt även det. Blanda till en jämn smet.
  4. Skär osten i små bitar. Klicka muffinssmeten i muffinsformar av papper och tryck i en ostbit i mitten.
  5. Toppa med valnöt och pudra över lite kanel och farinsocker.
  6. Grädda i 30-35 minuter.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 5 dl finrivna morötter
  • 1 dl russin
  • 50 g smält margarin
  • 1/2 apelsin
  • 2 1/2 dl filmjölk
  • 2 ägg
  • 1 tsk kanel
  • 100 g färskost
  • 50 g valnötskärnor
  • kanel
  • Brun Farin
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer