Carrot-cream cheese muffins

20
3
Carrot-cream cheese muffins

Ett recept på himmelska carrot-cream cheese muffins med inspiration från morotskakan och dess överdrag av färskost. Du behöver bland annat morot, russin, apelsin, philadelphiaost, valnötter och brun farin. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 1998

Carrot-cream cheese muffins

Ingredienser

12 st
3 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk bakpulver
5 dl finrivna morötter
1 dl russin
50 g smält margarin
1/2 apelsin
2 1/2 dl filmjölk
2 ägg
1 tsk kanel
100 g färskost
50 g valnötskärnor
kanel
brun farin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Martina

2009-02-25

Jag tyckte inte de smakade något speciellt. Russinen passade inte alls till receptet. Godare muffins har jag smakat.

Karin

2007-01-20

Jag skippade oxå russinen och gott var det. Men ganska kladdiga och satsa gärna på en "muffins-form-plåt" för smeten var väldigt rinnig. Krävdes trippla muffinsformar. Nästa gång tar jag även lite mer philadelfia.

Sharifah

2003-06-15

Den får 5 gafflar UTAN russin. De var gudomligt goda