Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Cannelloni med kyckling och soltorkade tomater

Prova på en ny variant av pasta med detta smaskiga recept på cannelloni som fyllts med både kyckling och soltorkade tomater. Baka dina fyllda rör i en form med len ostsås tills de fått fin färg och servera dem sedan direkt. Gott och mättande!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Salta och peppra filéerna och stek tills de är genomstekta, innertemperatuten ska vara 72°C. Låt svalna och skär i kuber. Strimla tomaterna i små bitar. Finfördela ost och oregano med hjälp av en stavmixer eller matberedare.
  3. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen, smaka av med salt och peppar.
  4. Ostsås: koka upp mjölken, rör samman smör och mjöl och vispa i den heta mjölken. Låt sjuda någon minut under omrörning, rör i osten. Smaksätt med muskotnöt och vin, salta och peppra efter smak. Tag av från plattan.
  5. Tryck in fyllningen i rören, med hjälp av en spritspåse eller liten sked. Lägg rören i en smord ugnssäker form, häll över såsen, baka av i mitten på ugnen i 25-30 minuter till den fått fin färg.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på de soltorkade tomaterna I övrigt innehåller rätten gluten, laktos, ägg och mjölkprotein.
Gör laktosfri: Välj laktosfri mjölk och laktosfritt matfett, byt ut ricotta mot laktosfri cottage cheese, uteslut gorgonzolaosten.
Gör äggfri: Kontrollera att cannellonin är äggfri. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Tips

Använd gärna engångsspritspåsar i plast, skulle det bli fyllning över är det bara att frysa in och ta fram till nästa gång. Det går även utmärkt att göra lasagne med torra lasagneplattor om man ska göra många och vill spara tid, varva bara fyllning och sås, avsluta med sås och gratinera i ugn enligt ovan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 16 cannellonirör
  • 400 g ricottaost
  • 3 kycklingfiléer
  • 1 dl soltorkade tomater i olja
  • 1/2 dl färskriven lagrad parmesanost
  • 2 tsk finhackad färsk oregano (2 tsk färsk = 1 msk torkad)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Ostsås
  • 5 dl mjölk
  • 2 msk smält smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1/2 krm muskotnöt
  • 1 dl torrt vin alt. matlagningsvin
  • 100 g gorgonzolaost
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan