Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Cannelloni med kryddig kyckling

Fantastiskt kycklingrecept som snabbt blir familjens nya favorit! Cannellonirören fylls med en kryddig kycklingröra. Rätten får suveräna smaker av chili, kanel och ingefära. Avsluta med att strö över riven ost innan gratinering.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär kycklingfiléerna i små tärningar. Fräs dem guldbruna i olja. Skölj och tärna tomaterna och rör ner dem i pannan.
  3. Krydda med salt, chilipulver, kanel, ingefära och pressad vitlök. Tillsätt tomatpuré och vatten. Låt puttra i några minuter. Låt röran svalna något.
  4. Fyll 16 cannellonirör (för 4 port) med kycklingröran. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
  5. Sås: Koka upp mjölken. Vispa i maizenaredningen och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över cannellonirören och strö riven ost över. Gratinera i ca 25 minuter. Servera med sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • 4 tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk chilipulver
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 krm ingefära
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 16 cannellonirör
  • 1 dl riven ost
  • sallad
Sås
  • 4 dl mjölk
  • 1/2 dl maizenaredning för ljusa såser
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info