Cannelloni med kryddig kyckling

Fantastiskt kycklingrecept som snabbt blir familjens nya favorit! Cannellonirören fylls med en kryddig kycklingröra. Rätten får suveräna smaker av chili, kanel och ingefära. Avsluta med att strö över riven ost innan gratinering.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 1999

Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer
1 msk olja
4 tomater
1 tsk salt
1 tsk chilipulver
1/2 tsk kanel
1 krm ingefära
3 pressade vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
16 cannellonirör
1 dl riven ost
sallad
Sås
4 dl mjölk
1/2 dl maizenaredning för ljusa såser
salt
peppar
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
12 stJättegott recept. Men nästa gång testar vi kycklingfärs, så det blir lättare att fylla rören.
Anna
Mycket gott! Ett tips - Se till att kyklingen är delad i små fina tärningar så går det snabbt att fylla rullarna med en engångssprits!
Anna
Jag och sambon brukar ofta bjuda på detta recept! Verkligen supergott! Vi använder färska lasagneplattor som vi fyller och viker ihop.
Björn
Jättegott! Jag provade att göra en gratäng istället genom att använda fjärilspasta istället för canelloni.
Linda
Favoritrecept! Lätt kycklingfilén kallna något, var då lättare att fylla cannellonin. Gjorde en ostsås (ca6dl) istället för vit sås med maizenaredning. Lät hela rätten stå och dra ca 30 min innan den åkte in i ugnen, risken att cannillonin inte är hård (färdig) är då mindre.
Britt-inger
Använde färska lasagneplattor istället och det funkade perfekt. Gjorde lite mer sås än det som stod i receptet. Rekommenderas.
Maria
Jättegott, men omständligt att fylla rören. Använd färska lasagneplattor som kan rullas ihop istället. Eller koka någon annan vanlig pasta och blanda ihop den med såsen till en gratäng, häll över vit sås och riven ost.
Karin
Mitt nya favoritrecept! Supergod kryddning.
Viktoria
Gott men krångligt. Gör gärna lite mer sås då det annars lätt blir torrt.
Lars ove
Mycket gott men lite pyssligt...
Tobias