Cannelloni med köttfärs och pesto

30
5
Cannelloni med köttfärs och pesto

Kvällens middag bjuder på en italiensk klassiker – Cannellonirullar fyllda med en mustig köttfärssås med smak av basilika som toppas med pesto, riven ost och gräddas till perfektion. Den smälta osten gifter sig med peston och smakar fantastiskt! Servera cannellonin med en krispig grönsallad och ät er mätta och belåtna.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2017

Cannelloni med köttfärs och pesto

Ingredienser

4 portioner
2
morötter
ca 500 g
blandfärs
1 tsk
olja
1
vitlöksklyfta
-
salt och peppar
690 g
pastasås tomat & basilika
1 dl
vatten
1 msk
smör eller margarin
400 g
färska lasagneplattor
1 dl
riven ost
1/2 dl
pesto
1
krispsallad

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Uteslut osten eller byt ut den mot mjölkfritt alternativ. Uteslut peston.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (peston).

Gör så här

Tips

Om man inte hinner göra cannelloni går det snabbare att göra lasagne av ingredienserna istället. 20 minuter i ugn i 225°C.

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Victoria

2021-04-10

Gott och enkelt. Vi gjorde dock en bechamelsås och bytte ut mot tomatsåsen ovanpå samt kryddade köttfärsen lite mer. Rekommenderas!

Teodor

2020-03-03

Snabbt, gott & enkelt.

Eva-britt

2019-12-30

Mycket god och ganska enkel rätt!

Näringsvärde per portion

Energi 2533 KJ / 605 kCal
Fett 33.4 g
Salt 5.32 g
Kolhydrater 35.6 g
Protein 37.6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept