Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Cannelloni med köttfärs och pesto

Kvällens middag bjuder på en italiensk klassiker – Cannellonirullar fyllda med en mustig köttfärssås med smak av basilika som toppas med pesto, riven ost och gräddas till perfektion. Den smälta osten gifter sig med peston och smakar fantastiskt! Servera cannellonin med en krispig grönsallad och ät er mätta och belåtna.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och riv morötterna.
  3. Stek färsen i oljan i en stekpanna. Pressa i vitlöken, salta och peppra.
  4. Häll i hälften av pastasåsen, vattnet och morötterna. Låt sjuda någon minut.
  5. Smörj en stor ugnssäker form med matfettet.
  6. Doppa lasagneplattorna i ljummet vatten en och en. Lägg dem på en skärbräda och klicka på köttfärsfyllning. Rulla ihop plattorna och lägg dem i formen.
  7. Häll resten av pastasåsen över rullarna och strö över osten. Ringla över peston och sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
  8. Skär salladen i bitar och servera till cannellonin.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Uteslut osten eller byt ut den mot mjölkfritt alternativ. Uteslut peston.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (peston).

Tips

Om man inte hinner göra cannelloni går det snabbare att göra lasagne av ingredienserna istället. 20 minuter i ugn i 225°C.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • ca 500 g blandfärs
  • 1 tsk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 690 g pastasås tomat & basilika
  • 1 dl vatten
  • 1 msk smör eller margarin
  • 400 g färska lasagneplattor
  • 1 dl riven ost
  • 1/2 dl pesto
  • 1 krispsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2533 kJ / 605 kCal