Cannelloni med köttfärs och pesto
Kvällens middag bjuder på en italiensk klassiker – Cannellonirullar fyllda med en mustig köttfärssås med smak av basilika som toppas med pesto, riven ost och gräddas till perfektion. Den smälta osten gifter sig med peston och smakar fantastiskt! Servera cannellonin med en krispig grönsallad och ät er mätta och belåtna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2017
Ingredienser
4 portioner
2 morötter
ca 500 g blandfärs
1 tsk olja
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
690 g pastasås tomat & basilika
1 dl vatten
1 msk smör eller margarin
400 g färska lasagneplattor
1 dl riven ost
1/2 dl pesto
1 krispsallad
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Uteslut osten eller byt ut den mot mjölkfritt alternativ. Uteslut peston.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (peston).
Gör så här
Tips
Om man inte hinner göra cannelloni går det snabbare att göra lasagne av ingredienserna istället. 20 minuter i ugn i 225°C.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2533 KJ / 605 kCal
Fett33.4 g
Salt5.32 g
Kolhydrater35.6 g
Protein37.6 g
Kommentarer
Gott och enkelt. Vi gjorde dock en bechamelsås och bytte ut mot tomatsåsen ovanpå samt kryddade köttfärsen lite mer. Rekommenderas!
Victoria
2021-04-10Snabbt, gott & enkelt.
Teodor
2020-03-03Mycket god och ganska enkel rätt!
Eva-britt
2019-12-30