Canard à l'orange

Canard à l'orange betyder anka med apelsin vilket är precis vad denna franska klassiker är – krispigt ankbröst med en sötsyrlig apelsinsås. En tidlös rätt som passar perfekt till festliga tillfällen!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2024

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
5 stHej, ska temperaturen på ugnen verkligen vara 125 °C. Ska det inte kanske vara 225 °C grader, som jag har sett i många andra recept?
Björn
Hej Björn! För anka som först är stekt i stekpanna är det bäst att tillaga på låg temperatur för bästa resultat. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Hej Björn! Det stämmer att ugnen ska vara på 125 grader. Genom att steka ankan sakta på låg temperatur så blir köttet genomrosa och saftigt. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Kan man tillaga fasanbröst efter detta recept också
Anna-lena
Hej Anna-Lena! Grattis till dig som får äta fasan! Ankan är mycket fetare än fasanen så det går inte att göra helt som det här receptet. Du kan bryna fasanen i lite smör och sen steka klart den i ugnen. Spar stekfettet från pannan och använd den och lite extra smör till såsen så kommer det funka fint! Lycka till! Hälsningar Niclas
ICA-köket
Jag har lagat apelsinsås till ankbröst i 25 år. Detta är utan tvekan den bästa. Den kommer jag att fortsätta med. Att tillsätta fettet från stekpannan gjorde att man fick smaken av både ankan och apelsinen på ett fantastiskt sätt. Mvh Jan
Jan
I många av era andra recept för anka står att den ska stekas till 58 grader, medan det här är angivet 68. Är det en felskrivning här tro, eller skiljer det sig så mycket beroende på rätten?
Lina
Hej Lina! Du har helt rätt, vi har skrivit fel. Jag har nu ändrat receptet och temperaturen till 58 grader. Vi ber verkligen om ursäkt för detta. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Hällde över all sky, från både tiden i ugnen samt den som kom när jag skivade upp ankan, i såsen. Serverade med ICAs potatisbullar och ICAs recept på rödkålssallad med apelsin och aprikoser samt ICAs recept på pressgurka. Super! GOTT NYTT 2025!
Agneta