Cajunbakad laxsida med guacamole och sötpotatis
En himmelskt god huvudrätt finner du i denna cajunbakade laxsida med sötpotatis. Baka din lax täckt av bland annat koriander och kajennpeppar i ugnen tillsammans med den goda sötpotatisen och servera direkt med len guacamole och en fräsch sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011
Ingredienser
6 portioner
1 kg laxfilé av mittbiten med skinnet kvar
Guacamole
3 mogna avokador
1 lime
1/2 rödlök
2 vitlöksklyftor
2 tomater
1/2 dl hackad koriander
3/4 tsk salt
Cajunblandning
1 1/2 msk flingsalt
2 tsk rå-/ rörsocker
1 krm kajennpeppar
1/2 tsk koriander
Sötpotatis
1 kg sötpotatis
2 msk olivolja
2 tsk flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
😋! Lade till sås på turkisk youghurt smaksatt så det passade och bytte ut avokado mot mango så det blev mer som en salsa .
Kristin
2023-11-25Detta är ett av de godaste recepten av lax jag vet och det har blivit ett riktigt familjerecept!
Mette
2022-10-25Gott och lättlagat
Marie
2022-02-01