Cajunbakad laxsida med guacamole och sötpotatis

12
1
Cajunbakad laxsida med guacamole och sötpotatis

En himmelskt god huvudrätt finner du i denna cajunbakade laxsida med sötpotatis. Baka din lax täckt av bland annat koriander och kajennpeppar i ugnen tillsammans med den goda sötpotatisen och servera direkt med len guacamole och en fräsch sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011

Cajunbakad laxsida med guacamole och sötpotatis

Ingredienser

6 portioner
1 kg
laxfilé av mittbiten med skinnet kvar

Guacamole

3
mogna avokador
1
lime
1/2
rödlök
2
vitlöksklyftor
2
tomater
1/2 dl
hackad koriander
3/4 tsk
salt

Cajunblandning

1 1/2 msk
flingsalt
2 tsk
rå-/ rörsocker
1 krm
kajennpeppar
1/2 tsk
koriander

Sötpotatis

1 kg
sötpotatis
2 msk
olivolja
2 tsk
flingsalt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Martin

2013-09-13

Mycket gott recept. Sötpotatis är tyvärr väldigt underskattat.

Testa liknande recept