Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Cajunbakad laxsida med guacamole och sötpotatis

En himmelskt god huvudrätt finner du i denna cajunbakade laxsida med sötpotatis. Baka din lax täckt av bland annat koriander och kajennpeppar i ugnen tillsammans med den goda sötpotatisen och servera direkt med len guacamole och en fräsch sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Guacamole: Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadon. Lägg det i en skål och mosa grovt med en gaffel. Pressa över juicen från limen och blanda i den.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka tomaterna. Blanda lök, vitlök, tomater och koriander med avokadon. Krydda med salt. Låt stå svalt.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Blanda alla ingredienser till cajunblandningen i en skål. Gnid in köttsidan på laxen med det. Lägg den i en bakpappersklädd långpanna.
  5. Sötpotatis: Skala och skär sötpotatisen i klyftor. Lägg dem runt om laxen. Ringla över olja på sötpotatisen. Strö på flingsalt och blanda runt. Tillaga mitt i ugnen 20–25 minuter.
  6. Servera med guacamolen. En krispig sallad är gott till.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 kg laxfilé av mittbiten med skinnet kvar
Guacamole
  • 3 mogna avokador
  • 1 lime
  • 1/2 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tomater
  • 1/2 dl hackad koriander
  • 3/4 tsk salt
Cajunblandning
  • 1 1/2 msk flingsalt
  • 2 tsk rå-/ rörsocker
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1/2 tsk koriander
Sötpotatis
  • 1 kg sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!