Cajunbakad laxsida med guacamole och sötpotatis

15
3
Cajunbakad laxsida med guacamole och sötpotatis

En himmelskt god huvudrätt finner du i denna cajunbakade laxsida med sötpotatis. Baka din lax täckt av bland annat koriander och kajennpeppar i ugnen tillsammans med den goda sötpotatisen och servera direkt med len guacamole och en fräsch sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011

Cajunbakad laxsida med guacamole och sötpotatis

Ingredienser

6 portioner
1 kg laxfilé av mittbiten med skinnet kvar

Guacamole

3 mogna avokador
1 lime
1/2 rödlök
2 vitlöksklyftor
2 tomater
1/2 dl hackad koriander
3/4 tsk salt

Cajunblandning

1 1/2 msk flingsalt
2 tsk rå-/ rörsocker
1 krm kajennpeppar
1/2 tsk koriander

Sötpotatis

1 kg sötpotatis
2 msk olivolja
2 tsk flingsalt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Marie

2022-02-01

Gott och lättlagat

Pernilla

2021-08-28

Det mest torftiga recept jag någonsin läst. Hur länge ska laxen vara inne i ugnen? I mitten av ugnen? Övre delen? Nedre? Bedrövligt.

Redaktionen ICAse

2021-08-30

Hej Pernilla! Vi skriver i sista steget att den ska vara inne i 20-25 minuter i mitten av ugnen. Lycka till! Hälsningar Michelle

Martin

2013-09-13

Mycket gott recept. Sötpotatis är tyvärr väldigt underskattat.