Cajunbakad laxsida med guacamole och sötpotatis

En himmelskt god huvudrätt finner du i denna cajunbakade laxsida med sötpotatis. Baka din lax täckt av bland annat koriander och kajennpeppar i ugnen tillsammans med den goda sötpotatisen och servera direkt med len guacamole och en fräsch sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011

Ingredienser
6 portioner
1 kg laxfilé av mittbiten med skinnet kvar
Guacamole
3 mogna avokador
1 lime
1/2 rödlök
2 vitlöksklyftor
2 tomater
1/2 dl hackad koriander
3/4 tsk salt
Cajunblandning
1 1/2 msk flingsalt
2 tsk rå-/ rörsocker
1 krm kajennpeppar
1/2 tsk koriander
Sötpotatis
1 kg sötpotatis
2 msk olivolja
2 tsk flingsalt
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
5 st😋! Lade till sås på turkisk youghurt smaksatt så det passade och bytte ut avokado mot mango så det blev mer som en salsa .
Kristin
Detta är ett av de godaste recepten av lax jag vet och det har blivit ett riktigt familjerecept!
Mette
Gott och lättlagat
Marie
Det mest torftiga recept jag någonsin läst. Hur länge ska laxen vara inne i ugnen? I mitten av ugnen? Övre delen? Nedre? Bedrövligt.
Pernilla
Hej Pernilla! Vi skriver i sista steget att den ska vara inne i 20-25 minuter i mitten av ugnen. Lycka till! Hälsningar Michelle
ICA-köket
Mycket gott recept. Sötpotatis är tyvärr väldigt underskattat.
Martin