Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Cafragnakakor

Italienska cafragnakakor av mandel, äggvitor, smör och socker. Dessa ljuva kakor blir lätt lite trasiga i kanten men det är en del av charmen hos spröda cafragnakakor.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grovhacka mandlarna, smält smöret, blanda det med mjöl och socker. Vispa äggvitorna och vänd ner det.
  2. Bre ut, ca 2 cm tjockt, i en ugnssäker form och grädda i 200 C i ca 25-30 minuter.
  3. Skär kakan med vass kniv efter ca 5 minuter, annars går den sönder i småbitar när man ska försöka få loss den. Det gör i och för sig inget, kakorna ska gärna vara lite trasiga, slarvigt lagda på ett vackert fat, precis som i Italien.

Ingredienser

  • 250 g mandlar
  • 250 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl socker
  • 2 äggvitor
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer