Caesarsallad med burrata, bacon och äpple

Betyg 4.4 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Caesarsallad med burrata, bacon och äpple

Caesarsallad med burrata, bacon, äpple, grönkål och nöttopping är en variant på klassikern. Grönkål och äpple blandas med dressingen, och salladen toppas med krämig burrata och salt bacon.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2025

En vid djup tallrik fylld med sallad toppad med äppelskivor, bacon, nötter, och burrata.

Ingredienser

4 portioner

Caesardressing

1 vitlöksklyfta
4 msk riven grevéost
4 sardeller
3 äggulor
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
2 dl olivolja
svartpeppar

Sallad

1 förp skivad bacon (à 140 g)
4 blad grönkål (ca 100 g, för 4 port)
1 romansallad
2 äpplen
4 burrata (à 100 g)

Topping

ev extra riven grevéost
1 dl grovhackade blandade nötter t. ex. valnötter, saltrostade mandlar och pistagenötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Bytte äpple mot nektarin. Topp.

    Anna

Näringsvärde per portion

Energi3862 KJ / 925 kCal
Fett88 g
Salt1.7 g
Kolhydrater11 g
Protein24 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Carpaccio på prosciutto med burrata
    Betyg 4.1 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad