Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Caesarkyckling

Medan din smakrika parmesan- och senapskyckling tillagas så gör du en egen, mumsig aiolisås av bland annat sardeller, parmesan och vitlök. Servera din läckra caesarkyckling på en krispig salladsbädd med aiolisåsen och nystekta krutonger.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vik upp lårfilèerna och bre på ett tunt lager senap. Lägg på ost och vik ihop. Fäst med en tandpetare. Eller skär ett snitt i bröstfilèn och lägg i fyllningen.
  3. Bryn kycklingen i matfett i en stekpanna. Salta och peppra. Låt dem steka färdigt i ugnen i ca 15 minuter.
  4. Aiolisås: Blanda äggula, vitlök, sardeller, senap och vinäger. Vispa i oljan droppvis. Rör i vatten och ost. Smaka av med peppar.
  5. Skär brödet i tärningar. Stek dem i olja. Pressa över vitlök. Lägg upp salladen på ett stort fat eller direkt på tallrikar.
  6. Lägg på kycklingen i skivor och ringla över dressingen. Strö över krutongerna.

För alla

Ceasarkyckling innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: uteslut brödtärningarna i salladen.
Gör äggfri: Byt ut aiolisåsen mot mot crème fraiche med paprika- och chili-smak.

Tips

En del av oljan är bytt mot vatten för att det ska bli en magrare dressing än i ursprungsreceptet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kycklinglårfilé eller bröstfilè
  • 1 msk fransk senap
  • 1 dl grovriven parmesanost
  • smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Aiolisås
  • 1 äggula
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 mosade sardeller
  • 1 msk fransk senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk majsolja
  • 2 msk vatten
  • 1/2 dl finriven parmesanost
  • 1 krm svartpeppar
Sallad
  • 4 skivor vitt bröd
  • 2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 huvuden roman- eller grönsallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?