Caesarkyckling

Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
1
Caesarkyckling

Medan din smakrika parmesan- och senapskyckling tillagas så gör du en egen, mumsig aiolisås av bland annat sardeller, parmesan och vitlök. Servera din läckra caesarkyckling på en krispig salladsbädd med aiolisåsen och nystekta krutonger.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 1999

Caesarkyckling

Ingredienser

4 portioner
500 g kycklinglårfilé eller bröstfilè
1 msk fransk senap
1 dl grovriven parmesan
smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Aiolisås

1 äggula
1 pressad vitlöksklyfta
2 mosade sardeller
1 msk fransk senap
1 msk vitvinsvinäger
4 msk majsolja
2 msk vatten
1/2 dl finriven parmesan
1 krm svartpeppar

Sallad

3 - 4 skivor vitt bröd
1 - 2 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 - 2 huvuden roman- eller grönsallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Rätten har testats på många vänner och släktingar, bl.a. sådana som normalt inte äter sallad, men alla har blivit överförtjusta. Perfekt en sommardag.

Lena

2006-06-27

Testa liknande recept

Grönsaksgryta med sardeller
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sardellsmör
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sardellkräm
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ångad broccoli med sardellvinägrett
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sardellsnurror
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmesan- och sardellsmör
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga