Caesarkyckling
Medan din smakrika parmesan- och senapskyckling tillagas så gör du en egen, mumsig aiolisås av bland annat sardeller, parmesan och vitlök. Servera din läckra caesarkyckling på en krispig salladsbädd med aiolisåsen och nystekta krutonger.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 1999
Ingredienser
4 portioner
500 g kycklinglårfilé eller bröstfilè
1 msk fransk senap
1 dl grovriven parmesan
smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Aiolisås
1 äggula
1 pressad vitlöksklyfta
2 mosade sardeller
1 msk fransk senap
1 msk vitvinsvinäger
4 msk majsolja
2 msk vatten
1/2 dl finriven parmesan
1 krm svartpeppar
Sallad
3 - 4 skivor vitt bröd
1 - 2 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 - 2 huvuden roman- eller grönsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Rätten har testats på många vänner och släktingar, bl.a. sådana som normalt inte äter sallad, men alla har blivit överförtjusta. Perfekt en sommardag.
Lena
2006-06-27