Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

C-vitaminsoppa för regalskeppsseglare

Denna c-vitaminsoppa är fullspäckad med härliga apelsiner som får en ljuvlig smak av saffran innan soppan serveras med frysta hallon. Apelsinsoppan kan du gärna servera som efterrätt eller litet mellanmål.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda 5 dl apelsinjuice (för 4 port) och nästan allt socker i en kastrull. Stöt saffranet med lite av sockret. Rör ut majsstärkelsen i resterande apelsinjuice.
  2. Rör ner saffranet och majsstärkelsen i kastrullen. Koka upp under omrörning och låt koka på svag värme ett par minuter.
  3. Lägg i de frysta hallonen i den varma soppan. Låt svalna. Servera soppan med en kula vaniljglass.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 dl apelsinjuice
  • 1 dl socker
  • 1 pkt saffran (à 1/2 g)
  • 1 1/2 msk majsstärkelse
  • 1 pkt djupfrysta hallon (à 250 g)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer