Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Apelsin- och saffranssoppa med hallon

En smarrig och krämig efterrätt. Servera apelsin- och saffranssoppan med hallon ljummen eller kall tillsammans med en stor klick vaniljglass och njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stöt saffranen med lite av sockret.
  2. Rör ut maizenan i lite av juicen i en kastrull. Tillsätt resten av juicen, saffran och socker.
  3. Låt soppan koka på svag värme i ett par minuter.
  4. Ta soppan från värmen. Lägg i de frysta hallonen och låt dem tina i soppan.
  5. Servera soppan ljummen eller kall med en klick vaniljglass.

För alla

Rätten är fri från gluten men vaniljglassen innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör äggfri: välj glass utan ägg.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: använd havrebaserad glass utan mjölk från Oatly.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Tips

En lättlagad juicesoppa som man kan variera med olika bärsorter eller finskuren frukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 paket saffran (à 0,5 g)
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 msk maizena majsstärkelse (majsstärkelse)
  • 6 dl drickfärdig apelsinjuice
  • 200 g frysta hallon (1 paket = ca 200 g)
  • 1/2 l vaniljglass
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!