Apelsin- och saffranssoppa med hallon
En smarrig och krämig efterrätt. Servera apelsin- och saffranssoppan med hallon ljummen eller kall tillsammans med en stor klick vaniljglass och njut!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2003
Ingredienser
4 portioner
1/2 paket saffran (à 0,5 g)
1 dl strösocker
1 1/2 msk majsstärkelse (majsstärkelse)
6 dl drickfärdig apelsinjuice
200 g frysta hallon (1 paket = ca 200 g)
1/2 l vaniljglass
För alla
Rätten är fri från gluten men vaniljglassen innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör äggfri: välj glass utan ägg.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: använd havrebaserad glass utan mjölk från Oatly.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Tips
En lättlagad juicesoppa som man kan variera med olika bärsorter eller finskuren frukt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ett mycket smarrigt sätt att använda kvarglömd saffran efter jul...
Linda
2006-01-06Mycket god dessertsoppa som är väldigt god att göra med tropisk juice. Servera gärna med någon typ av vanilj- eller yoghurtglass med bär i. Mums!
Irja
2004-04-11