Burgare med tacopotatis
Kvällens middag bjuder på en supergod och snabblagad hamburgare som monteras mellan luftigt hamburgerbröd och toppas med krispig isbergssallad, rödlök, tunna tomatskivor och en delikat sås. Servera burgaren med krispiga, ugnsrostade potatisskivor som smaksatts med tacokrydda.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2017
Ingredienser
4 portioner
Tacopotatis
900 g potatis
1 msk olja
2 msk taco kryddmix
Tillbehör
2 tomater
1/2 isbergssallad
1 rödlök
1 1/2 dl gräddfil
resterande taco kryddmix (à 40 g)
4 hamburgerbröd
Burgare
4 hamburgare
1 msk olja
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör så här
Tips
Rosta bröden gör man enklast i en brödrost på låg värme eller i en torr varm stekpanna.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3265 KJ / 780 kCal
Fett35 g
Salt4 g
Kolhydrater90 g
Protein30 g
Kommentarer