Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Burgare med tacopotatis

Kvällens middag bjuder på en supergod och snabblagad hamburgare som monteras mellan luftigt hamburgerbröd och toppas med krispig isbergssallad, rödlök, tunna tomatskivor och en delikat sås. Servera burgaren med krispiga, ugnsrostade potatisskivor som smaksatts med tacokrydda.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Potatis: Skär potatisen i skivor och blanda med oljan och krydda med tacokryddan. Häll potatisen på en ugnsplåt. Rosta mitt i ugnen ca 25 minuter. 
  3. Tillbehör: Skiva tomaterna. Ansa och plocka av salladsbladen. Skala och skiva löken.
  4. Blanda gräddfilen med resten av tacokryddan.
  5. Burgare: Stek dem några minuter på varje sida i oljan i en stekpanna.
  6. Rosta gärna bröden. Servera burgarna med gräddfil och alla tillbehör.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Tips

Rosta bröden gör man enklast i en brödrost på låg värme eller i en torr varm stekpanna.

Ingredienser

Portioner: 4
Tacopotatis
  • 900 g potatis
  • 1 msk olja
  • 2 msk taco kryddmix
Tillbehör
  • 2 tomater
  • 1/2 isbergssallad
  • 1 rödlök
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • resterande taco kryddmix (à 40 g)
  • 4 hamburgerbröd
Burgare
  • 4 hamburgare
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3265 kJ / 780 kCal