Bun Cha – Grillade fläskfärsbiffar i nouc cham

Betyg 4.7 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Bun Cha – Grillade fläskfärsbiffar i nouc cham

Den vietnamesiska maträtten bun cha sägs ha sitt ursprung från huvudstaden Hanoi och består av grillade fläskfärsbiffar i den syrliga dippsåsen nouc cham. Biffarna serveras med vita risnudlar, krispiga grönsaker och färska örter.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023

Bun Cha – Grillade fläskfärsbiffar i nouc cham

Ingredienser

4 portioner

Nouc champ-dippsås

3 msk fisksås
2 msk färskpressad limejuice
2 dl kallt vatten
2 msk strösocker
1 finhackad röd peppar (chili)
2 finhackade vitlöksklyftor

Fläskfärsbiffar

3/4 dl vatten
2 msk strösocker
1 msk vatten
2 msk fisksås
1 msk ostronsås
1 bananschalottenlök
5 vitlöksklyftor
3 citrongrässtjälkar
500 g fläskfärs
1 stor morot
100 g rättika
1 krm salt
2 förp risnudlar (à 180 g)
2 msk rapsolja

Till servering

sallad
blandade färska örter (t ex thaibasilika, mynta och koriander)

Gör så här

00:03:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Går det att byta ut fläskfärsen mot vegetarisk formbar färs? Är det i så fall samma mängd?

    Linnea

  • Mängden socker till karamellen känns ordentligt i underkant. Det kan inte bli mycket karamell av 2 msk strösocker?

    Anders

  • Jättegoda men minst 2 timmar om man hackar, strimlar osv för hand

    Anne-marie

Testa liknande recept

  • Stekt vit fisk med ingefära och dill
    Betyg 4.3 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vietnamese egg salad
    Betyg 4.3 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vietnamesisk pho med biff
    Betyg 4.3 av 5.109 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad