Buljongkokt älgkalvstek med messmörssås

6
0
Buljongkokt älgkalvstek med messmörssås

Buljongkokt älgkalvstek med messmörssås är ett magnifikt recept med spännande smaker och goda rotfrukter som morot och rotselleri. En fyllig och saftig rätt som passar till festligare tillfällen och är mycket god att servera med bakpotatis.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010

Buljongkokt älgkalvstek med messmörssås

Ingredienser

4 portioner
1 älgkalvstek av innanlår (à ca 2 kg)
smör och olja
3 l god hemkokt grönsaksbuljong eller köpt flytande fond plus vatten (höns-, kalv- eller viltfond)
1 morot i bitar
1 rotselleri i bitar
1 gul lök i bitar
1 hel, delad vitlök
2 rökta, finhackade chilipepparfrukter
kryddpeppar
timjan
lagerblad
salt
kanelstång

Sås

3 msk smör
2 msk mjöl
1 dl messmör
grovhackade örter (persilja, rosmarin, timjan)
grillade grönsaker (t ex paprika, endiver, majskolv, tomater)
bröd

För alla

För oss som inte tål allt kan man ersätta grädde med laktosfritt alternativ samt maizena i stället för vetemjöl (glutenfri).

Gör så här

Receptet är ej provlagat av Buffé Köket.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer