Buljongkokt älgkalvstek med messmörssås
Buljongkokt älgkalvstek med messmörssås är ett magnifikt recept med spännande smaker och goda rotfrukter som morot och rotselleri. En fyllig och saftig rätt som passar till festligare tillfällen och är mycket god att servera med bakpotatis.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010
Ingredienser
4 portioner
1 älgkalvstek av innanlår (à ca 2 kg)
smör och olja
3 l god hemkokt grönsaksbuljong eller köpt flytande fond plus vatten (höns-, kalv- eller viltfond)
1 morot i bitar
1 rotselleri i bitar
1 gul lök i bitar
1 hel, delad vitlök
2 rökta, finhackade chilipepparfrukter
kryddpeppar
timjan
lagerblad
salt
kanelstång
Sås
3 msk smör
2 msk mjöl
1 dl messmör
grovhackade örter (persilja, rosmarin, timjan)
grillade grönsaker (t ex paprika, endiver, majskolv, tomater)
bröd
Gör så här
Receptet är ej provlagat av Buffé Köket.
Har du lagat receptet?
Kommentarer