Bulgur med citron och pepparrot

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
2
Bulgur med citron och pepparrot

Spännande och annorlunda bulgursallad. Tomaterna och spenatbladen får en bedårande smak av den färskrivna pepparroten och citronen. Bulgur med citron och pepparrot passar utmärkt som tillbehör till både fisk och kött.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005

Bulgur med citron och pepparrot

Ingredienser

4 portioner
4   tomater
1 msk  vitvinsvinäger
ca 1 msk  färskriven pepparrot
finrivet skal av 1/2   citron
flingsalt
nymalen svartpeppar
4 dl  kokt bulgurvete (4 dl kokt motsvarar ca 2 dl okokt)
50 g  bladspenat (små blad)

Gör så här

Tips

Passar till rosastekt entrecôte.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Kanongott. Glömde bladspenaten... Serverades ihop med Tandorilaxen. Österländsk måltid som uppskattades!

Johan

2006-03-25

Detta passar utmärkt även till lax- eller kycklingfilé!!!

Lovisa

2005-12-30

Testa liknande recept

Smöra som proffsen
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Eldig räkcocotte med pepparrot
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Suovastartar på rödbeta
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Primörsallad med kräftor och pepparotsdipp
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad fläskkarré med pepparrot och ljummen bulgur
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rökt laxterrine med pepparotsfärskost och kavringcrust
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga