Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Bulgur med citron och pepparrot

Spännande och annorlunda bulgursallad. Tomaterna och spenatbladen får en bedårande smak av den färskrivna pepparroten och citronen. Bulgur med citron och pepparrot passar utmärkt som tillbehör till både fisk och kött.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tärna/grovhacka tomater och blanda med kallpressad rapsolja, vitvinsvinäger och färskriven pepparrot.
  2. Smaksätt med finrivet skal av citron, flingsalt och nymalen svartpeppar.
  3. Blanda i kokt bulgurvete och vänd i bladspenat (små blad).

Tips

Passar till rosastekt entrecôte.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 tomater
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • ca 1 msk färskriven pepparrot
  • finrivet skal av 1/2 citron
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 4 dl kokt bulgurvete (4 dl kokt motsvarar ca 2 dl okokt)
  • 50 g bladspenat (små blad)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer