Bucatini med sardell och pangrattato

Betyg 4 av 5.27 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Bucatini med sardell och pangrattato

Bucatini är en typ av spaghettiliknande pasta som är tjock och ihålig. Här serverar vi pastan i en ljuvlig rätt med syra från citron och sälta av sardell, kapris och parmesan. Pangrattato, det vill säga brödsmulor eller hemgjort ströbröd, bidrar med krisp.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Bucatini med sardell och pangrattato

Ingredienser

4 portioner

Pangrattato (stekta brödsmulor)

2 skivor ljust surdegsbröd
2 msk olivolja
1 krm salt
1/2 schalottenlök
400 g pasta (gärna bucatini)
6 sardellfiléer i olja
1 msk kapris
1/2 dl olivolja
2 dl finriven parmesan
1 msk finrivet citronskal
3 msk färskpressad citronjuice
hackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Jättegott och enkelt att laga. Det är viktigt att inte ta för mycket citron för att få lagom balans mellan sardell och citronsmak.

    Eva

  • Väldigt gott, en ny favorit! Härligt kombo av smaker!

    Sandra

  • Supergott! Det tog dock tid för sardellerna att smälta i oljan, så börja med såsen samtidigt som du kokar upp pastavattnet, annars hinner pastan kallna.

    Shara

  • Upplevde den som lite torr och smaklös med 4 portioner pasta men annars god smak av citronen och sardellerna

    Julia

Testa liknande recept

  • Palsternacka med sardeller och kapris
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Getost med salsa verde
    Betyg 4.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Caesarsallad med svartkål
    Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad