Bucatini med sardell och pangrattato

Betyg 4 av 5.27 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Bucatini med sardell och pangrattato

Bucatini är en typ av spaghettiliknande pasta som är tjock och ihålig. Här serverar vi pastan i en ljuvlig rätt med syra från citron och sälta av sardell, kapris och parmesan. Pangrattato, det vill säga brödsmulor eller hemgjort ströbröd, bidrar med krisp.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Bucatini med sardell och pangrattato

Ingredienser

4 portioner

Pangrattato (stekta brödsmulor)

2 skivor ljust surdegsbröd
2 msk olivolja
1 krm salt
1/2 schalottenlök
400 g pasta (gärna bucatini)
6 sardellfiléer i olja
1 msk kapris
1/2 dl olivolja
2 dl finriven parmesan
1 msk finrivet citronskal
3 msk färskpressad citronjuice
hackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Jättegott och enkelt att laga. Det är viktigt att inte ta för mycket citron för att få lagom balans mellan sardell och citronsmak.

    Eva

  • Väldigt gott, en ny favorit! Härligt kombo av smaker!

    Sandra

  • Supergott! Det tog dock tid för sardellerna att smälta i oljan, så börja med såsen samtidigt som du kokar upp pastavattnet, annars hinner pastan kallna.

    Shara

Testa liknande recept

Minipizza bianca med sardeller, kapris och tryffelsalami
Betyg 2.7 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Getost med salsa verde
Betyg 4.3 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Dijonmarinerad romanesco med kapris och sardeller
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Caesarsallad med svartkål
Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grön panzanella
Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lövbiff med äggula och krans av sardeller och rödlök
Betyg 4.4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad