Bubblig hallonmousse

Betyg 3.3 av 5.38 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Bubblig hallonmousse

Ljuvlig len dessert med hallon, vispgrädde som socker som får det att pirra till i munnen. Hemligheten? Mousserande vin! Garnera med färska bär och gärna ätbara blommor.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012

Bubblig hallonmousse

Ingredienser

10 portioner
350 g frysta hallon
3 ägg
1 1/2 dl vit sirap
4 gelatinblad
1 1/3 dl vispgrädde
3 msk socker
1 3/4 dl mousserande vin (t ex prosecco)

Garnering

ca 200 g färska bär
ätbara blommor

Gör så här

00:01:00
00:05:00
04:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Denna supergoda mousse gjorde succé på min middagsbjudning igår. Jag hade lite mörk choklad på sidan av för dem som ville ha det, men moussen klarar sig utmärkt på egen hand med de goda bären som tillbehör. Smeten smakade ganska mycket vin och sirap när den precis var klar, men smakerna förändrades under timmarna i kylen och vid servering var moussen härligt len och med framträdande hallonsmak.

    Lena

Testa liknande recept

  • Charlotte russe
    Betyg 3.7 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marängtårta med bär
    Betyg 4.5 av 5.73 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Moccamousse
    Betyg 3.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hallonmoussetårta
    Betyg 4 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hallonmousse med rostad vit choklad
    Betyg 3.8 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad