Brytbröd med parmesanost

Betyg 4 av 5.71 personer har röstat
Receptet har 27 kommentarer
Brytbröd med parmesanost

Detta härliga brytbröd är enkelt att baka och blir ett trevligt inslag på bordet när ni är flera middagsgäster. Passar utmärkt till en italiensk ostkväll med tillbehör som parmesan och rödvin eller till en rykande varm soppa.

Brytbröd med parmesanost

Ingredienser

16 bullar
25 g färsk jäst
2 dl kall mjölk eller vatten
1/2 dl olivolja
2 dl riven parmesan
1/2 tsk salt
ca 6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar ca 360 g)

Pensling:

ägg
vallmofrö

Gör så här

00:05:00
01:00:00
00:30:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

27 st
  • Gick utmärkt att göra på torrjäst och kalljäsa över natten. Förjäste degen en timme i rumstemperatur och sedan på med plastfolie och kalljäste i kylen. Bakade ut morgonen efter -delade i 12, lade bullarna på en plåt i form av en midsommarkrans (kors + 2 kransar) Hade sesamfrö i stället för vallmofrön. Saftigt och mycket uppskattat i midsommar.

    Annukka

  • Har bakat det flera gånger, blir lika gott var gång . Mannen tycker det är jätte gott o ungdomarna. Annica.

    Annika

  • Mumsigt bröd, hade hoppats på aningen mer paremsan-smak i själva brödet, men det sitter i ytan/skorpan och ger en trevlig eftersmak. Gott och smidigt, will bake again.

    Sebastian

  • Gott och lättbakat bröd. Använder alltid torrjäst och har inga som helst problem med torrt bröd. Däremot så minskar jag lite på mjölet eftersom osten också gör degen torrare/tjockare. Värmer också min degvätskan till 37˚C och blandar torrjästen i mjölet först, sedan allt det andra.

    Carina

  • Torra

    Anna

  • Testade utan formen o brödet blev precis lika bra

    Linda

  • Bröden blev mycket goda. Ska prova baka utan formen.

    Linda

  • Min deg blev fruktansvärt torr trots att jag följde receptet noggrant? Jag använde torrjäst istället (halva paketet som skulle motsvara 25g jäst). Fick tillsätta mer mjölk men vet inte om det blev bra, den jäser nu men gissar på att det blir katastrof.

    Samuel

    Hej Samuel! Vad tråkigt om det inte blev bra. Vi har nu tagit bort tipset om att använda torrjäst eftersom flera av er verkar fått problem med brödet när torrjäst använts. Hoppas brödet blev bra tillslut. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Jag testar med torrjäst. Läser att det skulle ha varit finger varmt degspad men jag tror det jäser ändå. Ser ut så.

    Eva-lotta

  • Jäste inte med matjäst köpt på Ica🥲ska ha folk nu tog fram köpt baguett 🥲dåligt recept.

    Marina

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per bulle på torrvikten och utan ägg och vallmofrön.
Energi559 KJ / 134 kCal
Fett5 g
Salt0.3 g
Kolhydrater17 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Kalljästa frallor
    Betyg 4 av 5.432 personer har röstat
    Receptet har 86 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Morotslimpa
    Betyg 4.9 av 5.46 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bao buns med räkor
    Betyg 4.3 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fyllda maränger med hasselnötskola
    Betyg 4.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Thaiwok med kyckling
    Betyg 4 av 5.52 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad