Brytbröd med parmesanost

Detta härliga brytbröd är enkelt att baka och blir ett trevligt inslag på bordet när ni är flera middagsgäster. Passar utmärkt till en italiensk ostkväll med tillbehör som parmesan och rödvin eller till en rykande varm soppa.

Gör så här
00:05:00
01:00:00
00:30:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per bulle på torrvikten och utan ägg och vallmofrön.
Energi559 KJ / 134 kCal
Fett5 g
Salt0.3 g
Kolhydrater17 g
Protein4 g
Kommentarer
Gick utmärkt att göra på torrjäst och kalljäsa över natten. Förjäste degen en timme i rumstemperatur och sedan på med plastfolie och kalljäste i kylen. Bakade ut morgonen efter -delade i 12, lade bullarna på en plåt i form av en midsommarkrans (kors + 2 kransar) Hade sesamfrö i stället för vallmofrön. Saftigt och mycket uppskattat i midsommar.
Annukka
2025-06-22Har bakat det flera gånger, blir lika gott var gång . Mannen tycker det är jätte gott o ungdomarna. Annica.
Annika
2024-03-15Mumsigt bröd, hade hoppats på aningen mer paremsan-smak i själva brödet, men det sitter i ytan/skorpan och ger en trevlig eftersmak. Gott och smidigt, will bake again.
Sebastian
2024-03-11