Brytbröd med parmesan och salvia

Betyg 4.9 av 5.26 personer har röstat
Receptet har 16 kommentarer
4.9Världens godaste
Brytbröd med parmesan och salvia

Det här saftiga brytbrödet är buffébordets absoluta höjdpunkt! Hembakat bröd med parmesan och smör smaksatt med salvia och vitlök i en formation av små frallor utmärkta att delas av många.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Brytbröd med parmesan och salvia

Ingredienser

4-6 portioner

Bröd

1 dl mjölk
25 g färsk jäst
2 stora ägg
5 1/2 dl vetemjöl (5 1/2 dl motsvarar 330 g)
1 tsk salt
1/2 msk strösocker
2 dl riven parmesan
100 g rumsvarmt smör
ägg (till pensling)
flingsalt

Fyllning

50 g smör
15 hackade salviablad
1 hackad vitlöksklyfta

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

16 st
  • Jag är dålig på att baka men hyfsat bra på matlagning, och jag gillar inte färska kryddor. Men. De här bröden blev en succé på långfredagsbordet! Supergoda och rekommenderas verkligen!

    Åsa

  • Går det att ta torkad salvia istället för färska blad?

    Katarina

    Hej Katarina! Ja, det går säkert bra även om de smakar lite mildare. Annars kan du byta ut mot rosmarin eller annan favoritört. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Hej, Går det bra att göra dubbel sats? //Catte

    Cathrin

    Hej Catte! Ja, det går strålande det! Lycka till! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Hej! Går det bra att frysa in brödet i 5 dagar och ta fram innan servering? Ida

    Ida

    Hej Ida! Det går bra att frysa in brödet. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Kan man jäsa degen över natten?

    Nom

    Hej Nom! Det är inget vi har provbakat och vågar därför inte lova att det blir bra. Om du testar det så kommentera gärna här ingen och berätta hur det blev. 😊 Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Godaste brödet jag ätit! På nyårsafton åt vi oss mätta med det här brödet och skagenröra till förrätt. Så vi fick skippa huvudrätten 😄

    Sofia

  • Godaste brödet någonsin. Bara dela och njut. Behövs inget smör till. Gott till kräftorna.

    Gertie

  • Kan dessa frysas in innan de ska serveras? Blir de lika goda då?

    Katarina

  • super gott

    Marie

  • Supergoda, detta blir en familjefavorit. Fast jag tog parmesan på toppen i st f flingsalt. Parmesan är gott!!

    Anna-lena

Testa liknande recept

  • Cacio e pepe - pasta med parmesan och peppar
    Betyg 4.1 av 5.195 personer har röstat
    Receptet har 22 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Cacio e pepe-pizza
    Betyg 4.1 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pasta Alfredo
    Betyg 4.1 av 5.407 personer har röstat
    Receptet har 38 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Filodegsrulle med parmesan och spenat
    Betyg 3.9 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad