Brytbröd med parmesan och salvia

Det här saftiga brytbrödet är buffébordets absoluta höjdpunkt! Hembakat bröd med parmesan och smör smaksatt med salvia och vitlök i en formation av små frallor utmärkta att delas av många.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Ingredienser
4-6 portioner
Bröd
1 dl mjölk
25 g färsk jäst
2 stora ägg
5 1/2 dl vetemjöl (5 1/2 dl motsvarar 330 g)
1 tsk salt
1/2 msk strösocker
2 dl riven parmesan
100 g rumsvarmt smör
ägg (till pensling)
flingsalt
Fyllning
50 g smör
15 hackade salviablad
1 hackad vitlöksklyfta
Gör så här
00:10:00
01:00:00
00:30:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
16 stJag är dålig på att baka men hyfsat bra på matlagning, och jag gillar inte färska kryddor. Men. De här bröden blev en succé på långfredagsbordet! Supergoda och rekommenderas verkligen!
Åsa
Går det att ta torkad salvia istället för färska blad?
Katarina
Hej Katarina! Ja, det går säkert bra även om de smakar lite mildare. Annars kan du byta ut mot rosmarin eller annan favoritört. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Hej, Går det bra att göra dubbel sats? //Catte
Cathrin
Hej Catte! Ja, det går strålande det! Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket