Brytbröd med havre och råg

Sätt degen till det här smakfulla, kalljästa brytbrödet på kvällen. Grädda på morgonen dagen efter och känn lyxen av nybakat till frukost. Linfrön och solrosfrön i brödet ger extra karaktär och gott crunch.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
35 stSka brödet bearbetas i hushållsassistenten i ca 10 minuter eller snabbt blandas för hand ?
Lena
Så enkelt och gott bröd! Efter tips från andra som kommenterat så tog jag 2 tsk salt istället för 3 tsk och det blev bra. Detta kommer att göras igen!
Lotten
Hej! Kan detta stå i kylen och jäsa från lunchtid dagen innan det ska gräddas morgonen efter eller blir det för lång tid?
Ulrica
Hej Ulrica! Vi har inte testat jäsa den så länge, risken finns att det blir överjäst. Hälsningar Elina
ICA-köket
Gott och enkelt. Jag tog ca 2.5 tsk salt efter nedan kommentar vilket var lagom för oss. Brödet fastnade i långpannan trots att den var välsmord - rekommenderar att använda bakplåtspapper istället. Min långpanna går precis in i kylskåpet och men är kanske på gränsen till stor för detta recept.
Ingrid
Vad är måttet på långpannan? Min får inte plats i kylen!
Roxana
Brödet blev jättesalt och det är inte konstigt då det enligt receptet ska vara 3 tsk salt. Nästa gång kommer jag minska salt mängden till hälften. I övrigt jättegott bröd och lättbakat.
Erika
Jag köper sällan Vetemjöl Special, hur ska jag göra annorlunda om jag har vanligt vetemjöl?
Julie
Hej Julie! Det går bra att baka detta bröd med vanligt vetemjöl om du inte har vetemjöl special. 😊 Hälsningar Elina
ICA-köket
Jan-Olof: det har med den långa jäsningstiden att göra. Du behöver mindre jäst vid kalljäsning.
Héléne
Jag vet inte hur detta forum funkar men antar att det kommer någon form av svar om man skriver något. Som bak-amatör så vet jag att de flesta recept har en halv liter degvätska till 1bit jäst (50gram). I detta recept är det 7,5dl till 25gram jäst. Havregrynen förklarar ju en del men fortfarande bara halva jästmängden. Lite nyfiken på varför det räcker med denna jästmängd!? Sedan undrar jag om det funkar lika bra med varmluftsugn?
Jan-olof
Så enkelt bröd att baka. Hade tyvärr inga solrosfrön hemma så jag blandade sesam och vallmofrö ovanpå istället. Bytte även ut ca 2dl av vetemjölet mot grahamsmjöl. Var gott att rosta också.
Linnea