Brysselkålssallad med hasselnötter och sötsyrlig dressing
Gör en brysselkålssallad på kokt brysselkål och hasselnötter, med en sötsyrlig dressing av sirap och ättiksprit. Brysselkålssalladen blir ett gott, veganskt tillbehör till årets julbord.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019
Ingredienser
8 portioner
500 g brysselkål
3 msk ljus sirap
1 1/2 msk ättiksprit (12%)
2 krm salt
2 krm grovmalen svartpeppar eller kryddpeppar
1 1/2 dl grovhackade rostade hasselnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi562 KJ / 135 kCal
Fett8 g
Salt0.5 g
Kolhydrater10 g
Protein4 g
Kommentarer
Gott, men kokade kålen dubbel avgiven tid. Då har de ändå bra tuggmotstånd.
Ebba
2021-01-16Goda smaker men för min del kunde kålen fått koka minst en minut. Blev lite väl krispigt & därmed lite bittert.
Cecilia
2019-12-26