Brysselkålssallad med hasselnötter och sötsyrlig dressing

Betyg 4.6 av 5.
12 personer har röstat
2
Brysselkålssallad med hasselnötter och sötsyrlig dressing

Gör en brysselkålssallad på kokt brysselkål och hasselnötter, med en sötsyrlig dressing av sirap och ättiksprit. Brysselkålssalladen blir ett gott, veganskt tillbehör till årets julbord.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Brysselkålssallad med hasselnötter och sötsyrlig dressing

Ingredienser

8 portioner
500 g brysselkål
3 msk ljus sirap
1 1/2 msk ättiksprit (12%)
2 krm salt
2 krm grovmalen svartpeppar eller kryddpeppar
1 1/2 dl grovhackade rostade hasselnötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Gott, men kokade kålen dubbel avgiven tid. Då har de ändå bra tuggmotstånd.

Ebba

2021-01-16

Goda smaker men för min del kunde kålen fått koka minst en minut. Blev lite väl krispigt & därmed lite bittert.

Cecilia

2019-12-26

Näringsvärde per portion

Energi562 KJ / 135 kCal
Fett8 g
Salt0.5 g
Kolhydrater10 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Karamellig brysselkål
Betyg 4.3 av 5.
76 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Brysselkål i ugn
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Picklad kålrot med tomatfärskost och hasselnötter
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brysselkål med granatäpple och salvia
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga