Brysselkålssallad med hasselnötter och sötsyrlig dressing

Betyg 4.6 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Brysselkålssallad med hasselnötter och sötsyrlig dressing

Gör en brysselkålssallad på kokt brysselkål och hasselnötter, med en sötsyrlig dressing av sirap och ättiksprit. Brysselkålssalladen blir ett gott, veganskt tillbehör till årets julbord.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Brysselkålssallad med hasselnötter och sötsyrlig dressing

Ingredienser

8 portioner
500 g brysselkål
3 msk ljus sirap
1 1/2 msk ättiksprit (12%)
2 krm salt
2 krm grovmalen svartpeppar eller kryddpeppar
1 1/2 dl grovhackade rostade hasselnötter

Gör så här

00:00:30

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Gott, men kokade kålen dubbel avgiven tid. Då har de ändå bra tuggmotstånd.

    Ebba

  • Goda smaker men för min del kunde kålen fått koka minst en minut. Blev lite väl krispigt & därmed lite bittert.

    Cecilia

Näringsvärde per portion

Energi562 KJ / 135 kCal
Fett8 g
Salt0.5 g
Kolhydrater10 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Knäckbräck i mikron
    Betyg 2.9 av 5.68 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Nöt- och russinbräck
    Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Julkola med hasselnötter
    Betyg 4.6 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kokt brysselkål
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad