UNDER 15 MIN | Enkel

Brysselkålssallad med hasselnötter

Gör en sallad på brysselkål och hasselnötter, med en dressing av sirap och ättiksprit. Brysselkålssalladen blir ett gott, veganskt tillbehör till årets julbord.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort en bit av roten och halvera brysselkålen. Koka ½ minut i saltat vatten. Häll av och spola i kallt vatten. Låt rinna av och lägg kålen på ett fat.
  2. Koka upp sirap, ättika, salt och peppar i en kastrull och låt koka någon minut.
  3. Ringla dressingen över salladen.Toppa med hasselnötter.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 500 g brysselkål
  • 3 msk ljus sirap
  • 1 1/2 msk ättiksprit (12%)
  • 2 krm salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar eller kryddpeppar
  • 1 1/2 dl grovhackade rostade hasselnötter

Näringsvärde
Per portion

Energi 562 kJ / 135 kCal