Brysselkålssallad med hasselnötter

11
2
Brysselkålssallad med hasselnötter

Gör en sallad på brysselkål och hasselnötter, med en dressing av sirap och ättiksprit. Brysselkålssalladen blir ett gott, veganskt tillbehör till årets julbord.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Brysselkålssallad med hasselnötter

Ingredienser

8 portioner
500 g
brysselkål
3 msk
ljus sirap
1 1/2 msk
ättiksprit (12%)
2 krm
salt
2 krm
grovmalen svartpeppar eller kryddpeppar
1 1/2 dl
grovhackade rostade hasselnötter

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Ebba

2021-01-16

Gott, men kokade kålen dubbel avgiven tid. Då har de ändå bra tuggmotstånd.

Cecilia

2019-12-26

Goda smaker men för min del kunde kålen fått koka minst en minut. Blev lite väl krispigt & därmed lite bittert.

Näringsvärde per portion

Energi 562 KJ / 135 kCal
Fett 8 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 10 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept