Brysselkålssallad med hasselnötter

12
2
Brysselkålssallad med hasselnötter

Gör en sallad på brysselkål och hasselnötter, med en dressing av sirap och ättiksprit. Brysselkålssalladen blir ett gott, veganskt tillbehör till årets julbord.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Brysselkålssallad med hasselnötter

Ingredienser

8 portioner
500 g brysselkål
3 msk ljus sirap
1 1/2 msk ättiksprit (12%)
2 krm salt
2 krm grovmalen svartpeppar eller kryddpeppar
1 1/2 dl grovhackade rostade hasselnötter

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Ebba

2021-01-16

Gott, men kokade kålen dubbel avgiven tid. Då har de ändå bra tuggmotstånd.

Cecilia

2019-12-26

Goda smaker men för min del kunde kålen fått koka minst en minut. Blev lite väl krispigt & därmed lite bittert.

Näringsvärde per portion

Energi 562 KJ / 135 kCal
Fett 8 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 10 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden