Brysselkålssallad med hasselnötter
Gör en sallad på brysselkål och hasselnötter, med en dressing av sirap och ättiksprit. Brysselkålssalladen blir ett gott, veganskt tillbehör till årets julbord.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019
Ingredienser
8 portioner
500 g brysselkål
3 msk ljus sirap
1 1/2 msk ättiksprit (12%)
2 krm salt
2 krm grovmalen svartpeppar eller kryddpeppar
1 1/2 dl grovhackade rostade hasselnötter
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi562 KJ / 135 kCal
Fett8 g
Salt0.5 g
Kolhydrater10 g
Protein4 g
Kommentarer
Gott, men kokade kålen dubbel avgiven tid. Då har de ändå bra tuggmotstånd.
Ebba
2021-01-16Goda smaker men för min del kunde kålen fått koka minst en minut. Blev lite väl krispigt & därmed lite bittert.
Cecilia
2019-12-26