Brynt brysselkål med pancetta och gruyère

Betyg 4.2 av 5.42 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Brynt brysselkål med pancetta och gruyère

Brysselkål är en gröda man antingen älskar eller hatar. Förrän man har provat att steka brysselkålen i stället för att koka den. Då har den potential att bli älskad av alla, för det blir magiskt gott! Särskilt tillsammans med salt sidfläsk, syrligt granatäpple och pikant ost.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014

Brynt brysselkål med pancetta och gruyère

Ingredienser

6 portioner
500 g brysselkål
150 g tärnad pancetta eller bacon
2 msk smör
1 msk rapsolja
2 tsk strösocker
1 1/2 krm salt
1/2 krm peppar
50 g riven ost av gruyère- eller parmesantyp
65 g bladspenat
1 dl frysta, tinade granatäppelkärnor

Gör så här

00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Godaste julsallad !!!!!

    Monica

  • Kan man göra i förväg och värma?

    Liselotte

  • Vi åt det tillsammans med oxfilé och rostad potatis. Supergott!

    Erik

Näringsvärde per portion

Energi965 KJ / 231 kCal
Fett17 g
Salt1 g
Kolhydrater7 g
Protein10 g

Testa liknande recept

  • Pasta med brysselkål och pancetta
    Betyg 4.1 av 5.83 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Chorizo med brysselkål och honung
    Betyg 3.7 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kokt brysselkål
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Brysselkål i ugn
    Betyg 5 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad