Bruschetta med lufttorkad skinka

En tjusig förrätt med italienska förtecken, eller en charmig liten rätt på smörgåsbordet. Till bruschetta ska det vara lufttorkad skinka och en röra på solmogna tomater, vitlök, olivolja och balsamvinäger. Och italienskt bröd såklart!

Ingredienser
4 portioner
6 solmogna tomater
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 kvistar basilika
2 msk olivolja
4 skivor osötat italienskt bröd (grova skivor)
1 kruka rucolasallad
8 skivor lufttorkad skinka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott
Rolf
2025-06-05Fantastiskt gott, kommer att göra om detta till gäster också. Mycket smakrikt
Anna lena
2023-07-23Perfekt förrätt 👍
Ann
2023-01-04