Bruschetta med lufttorkad skinka

En tjusig förrätt med italienska förtecken, eller en charmig liten rätt på smörgåsbordet. Till bruschetta ska det vara lufttorkad skinka och en röra på solmogna tomater, vitlök, olivolja och balsamvinäger. Och italienskt bröd såklart!

Ingredienser
4 portioner
6 solmogna tomater
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 kvistar basilika
2 msk olivolja
4 skivor osötat italienskt bröd (grova skivor)
1 kruka rucolasallad
8 skivor lufttorkad skinka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
9 stMycket gott
Rolf
Fantastiskt gott, kommer att göra om detta till gäster också. Mycket smakrikt
Anna lena
Perfekt förrätt 👍
Ann
Såå underbart gott!! Den här ska jag göra flera gånger!! :)
Anneli
Sååå gott! Vi använde den som förrätt när vi gjorde en 3 rätters-meny uppskattad av alla. Gör inget om man får vänta ett tag på varmrätten!
Maud
Mycket gott och snabbt att göra! Använde parmaskinka som var marinerad med vitlök och örter, blev mkt bra.
Maria
Väldigt gott
Gunilla
Mycket gott och enkelt att göra. Tonåringarna gillade också detta. Rekommenderas!!
Veronica
Så himla gott och enkelt. Rekommenderas varmt.
Linda