Brunkans grahamsbröd

Betyg 3.1 av 5.64 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Brunkans grahamsbröd

Magnifikt matbröd bakat på grahamsmjöl, vetemjöl och ljus sirap. Ett kraftigt och mättande bröd som passar bra till maten eller att äta som mellanmål med ett gott pålägg.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009

Brunkans grahamsbröd

Ingredienser

3 bröd

Fördeg

2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl kallt vatten
5 g jäst

Steg 2

8 dl kallt vatten
6 1/2 dl grahamsmjöl
1 kg vetemjöl
15 g jäst
1 msk ljus sirap
4 tsk salt

Gör så här

03:00:00
00:10:00
00:15:00
00:03:00
00:05:00
00:30:00
02:00:00
00:20:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Jättegott! Hade förvisso ingen termometer, men det blev gott ändå!

    Theo

  • Ska vattnet i steg 2 vara kallt eller ljummet?

    Anna-greta

  • Ska vattnvara kallt eller ljummet?

    Anna-greta

Testa liknande recept

Hembakt fröknäcke
Betyg 3.6 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Morotslimpa
Betyg 4.9 av 5.45 personer har röstat
Receptet har 18 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Morotsbröd
Betyg 4.1 av 5.45 personer har röstat
Receptet har 17 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Leifs frukostbröd med gojibär
Betyg 3.4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grahamsbröd med morötter
Betyg 3.9 av 5.88 personer har röstat
Receptet har 56 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Knäckebröd med smak av lakritsrot och örter
Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad