Brunkans grahamsbröd

Betyg 3.1 av 5.64 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Brunkans grahamsbröd

Magnifikt matbröd bakat på grahamsmjöl, vetemjöl och ljus sirap. Ett kraftigt och mättande bröd som passar bra till maten eller att äta som mellanmål med ett gott pålägg.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009

Brunkans grahamsbröd

Ingredienser

3 bröd

Fördeg

2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl kallt vatten
5 g jäst

Steg 2

8 dl kallt vatten
6 1/2 dl grahamsmjöl
1 kg vetemjöl
15 g jäst
1 msk ljus sirap
4 tsk salt

Gör så här

03:00:00
00:10:00
00:15:00
00:03:00
00:05:00
00:30:00
02:00:00
00:20:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Jättegott! Hade förvisso ingen termometer, men det blev gott ändå!

    Theo

  • Ska vattnet i steg 2 vara kallt eller ljummet?

    Anna-greta

  • Ska vattnvara kallt eller ljummet?

    Anna-greta

Testa liknande recept

  • Hembakt fröknäcke
    Betyg 3.6 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grahamsbröd med morötter
    Betyg 3.9 av 5.88 personer har röstat
    Receptet har 56 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Leifs frukostbröd med gojibär
    Betyg 3.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Morotsbröd
    Betyg 4.1 av 5.45 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Morotslimpa
    Betyg 4.9 av 5.46 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äppel- och valnötsbaguetter
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad