Brummers kalvlever med bercy-sås

Betyg 4.4 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Brummers kalvlever med bercy-sås

Tycker du om lever kommer du att älska Brummers kalvlever! Pricken över i är den förträffliga bercy-såsen som innehåller underbara smaker från bland annat kapris, dragon, vitt vin och körvel.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008

Brummers kalvlever med bercy-sås

Ingredienser

4 portioner

Bercy-sås

1 1/2 dl vatten
1/2 gul lök
1 1/2 msk konc kalvfond
1 1/2 dl torrt vitt vin (eller matlagningsvin)
1/2 msk torkad dragon
1 msk torkad körvel
3 msk kapris
färskpressad juice av 1/2 citron
1/2 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
2 tsk majsstärkelse
1 msk kallt smör
1/2 dl finhackad persilja

Kalvlever

1 msk smör
1 msk olivolja
4 skivor kalvlever (à ca 150 g)
salt
peppar

Gör så här

00:05:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Väldigt gott, helt klart en ny favorit! Stekte lite bacon som tillbehör, mums 😊

    Monica

  • Jätte gott!! Lever är nyttig mat 😋

    Sonia

  • Fantastisk sås! Så gott!

    Inger

Testa liknande recept

  • Fisk med hummer à l'Armoricaine
    Betyg 2.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Oxfilé med palsternackspuré
    Betyg 3.4 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Godaste potatissalladen
    Betyg 4.3 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad