Brûléebränd ädelost på smörstekt brioche

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Brûléebränd ädelost på smörstekt brioche

Brûléebränd ädelost på smörstekt brioche är perfekt som förrätt eller som tillbehör på ostbrickan. Den krämiga och smakrika ostens karamelliserade yta tillsammans med det söta rostade brödet samt tunna skivor av krispigt päron blir helt klart en ny favorit!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2025

Fat med gröna blad, hyvlade päron toppade med trekantiga snittar av brioche med socker bränd ädelost.

Ingredienser

4 portioner
1/2 päron (ca 100 g)
2 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
salt
peppar
1/2 förp finbladig salladsmix (à 65 g)
140 g ädelost
1 msk rörsocker
1/2 tsk mortlat fänkålsfrö
2 skivor briochebröd
2 msk smör

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Enkelt o gott, vi hoppade salladen o la de tunna marinerade päronen direkt på osten vid servering. Hittade inte briochebröd så tog briochehamburgerbröd, plattade till o stekte.

    Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi1622 KJ / 387 kCal
Fett24 g
Salt1.7 g
Kolhydrater33 g
Protein10 g

Testa liknande recept

  • Sesamkex med ädelost
    Betyg 2.7 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rödbetsblomma med ädelost
    Betyg 3.9 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Aprikossnitt med ädelost och pistage
    Betyg 3.1 av 5.89 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad