Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Äppelkaka med havtorn

Ett smarrigt recept på annorlunda äppelkaka! Du lyxar till kakan genom att ha i bland annat äpplen, tinade havtorn och hackade hasselnötter. Snabblagad och läcker att servera till fika!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält smör, låt svalna. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Tillsätt mjölet i smeten tillsammans med det avsvalnade smöret.
  3. Smörj och bröa en långpanna.
  4. Häll smeten i formen. Strö över rivna äpplen, tinade och avrunna havtorn och hackade hasselnötter.
  5. Grädda ca 15 minuter mitt i ugnen.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 rivna äpplen
  • 1 paket tinade och avrunna havtorn (à 225 g)
  • 1 dl hackade hasselnötter
Lägg till i inköpslistan