Broms pavlova med lemoncurd och bärcoulis

Betyg 3.8 av 5.41 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Broms pavlova med lemoncurd och bärcoulis

Barnsligt god dessert med bäriga smaker, len vaniljyoghurt och syrlig lemoncurd. Vitor som blir över när du gjort lemoncurden omvandlar du enkelt till frasiga maränger att strö över hela kalaset! Perfekta desserten till nyår.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013

Broms pavlova med lemoncurd och bärcoulis

Ingredienser

6 portioner

Ingredienser

Maränger

3 äggvitor
1 dl socker
1 dl florsocker

Bärcoulis

4 dl frysta bär (t ex hallon, blåbär eller svarta vinbär)
3/4 dl socker
3 msk vatten

Vaniljyoghurt

1 vaniljstång
5 dl matyoghurt (10 %)
4 msk florsocker

Lemoncurd

3 äggulor
3/4 dl socker
finrivet skal av 1 citron
1/2 dl färskpressad citronjuice
25 g smör

Till garnering

ca 300 g färska bär (t ex hallon, blåbär och björnbär)
färska myntablad

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Vegansk pavlova med hallonsorbet
    Betyg 4 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pavlova
    Betyg 4.1 av 5.245 personer har röstat
    Receptet har 47 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Melonringar med sommarsås
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pavlova med rabarber och pistage
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Pannacotta
    Betyg 4.8 av 5.173 personer har röstat
    Receptet har 36 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vattenmelon med yoghurt och Za´atar
    Betyg 3.1 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad