Bröd med rotselleri

Betyg 4.6 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Bröd med rotselleri

Baka bröd med finriven rotselleri, härliga brödkryddor och proppat med goda frön. Det här glutenfria mörka brödet på bovete- och havremjöl går hem hos hela familjen. Tips! Gillar du detta kanske du vill prova vårt goda recept på glutenfritt bröd med filmjölk.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022

Bröd med rotselleri

Ingredienser

1 sats
1 1/2 tsk hel anis
1 1/2 tsk hel kummin
1 1/2 tsk fänkålsfrön
2 1/2 dl solroskärnor
2 dl linfrön
1 1/2 tsk salt
3 1/2 dl kokande vatten
25 g färsk jäst
1 1/2 dl glutenfritt havremjöl (1 1/2 dl motsvarar ca 85 g)
2 1/4 dl bovetemjöl (2 1/4 dl motsvarar ca 150 g)
1 1/2 msk malda psylliumfröskal (psylliumfiber)
3/4 dl mörk sirap
1 1/2 dl finriven rotselleri (1 1/2 dl motsvarar ca 120 g)
olja (till formen)
havregryn framställda av ren havre (till formen)

Gör så här

00:30:00
02:00:00
01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Hej! Är 200°C för en varmlufts ugn eller en vanlig ugn?

    Patric

    Hej Patric! Vi har provlagat i vanlig ugn. När vi rekommenderar varmluft så brukar vi skriva ut det tydligt eftersom inte alla har varmluftsugn. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Har bakat detta bröd många gånger och jag tycker det är jättegott och det är ett lätt bröd att baka också. Eva

    Eva

  • Jag har bakat detta bröd flera gånger och tycker att det är såå gott! Mums!!

    Pia

  • er helt enig med åsa.brödet ville inte jäsa nån ting,efter 3timmar satte jag det i ugnenmed hopp att det skulle lyfta sig lite.fick brödet opp till 98grader,det blev platt kompakt och såg inte ferdig gräddad ut.tråkigt på ett bröd som smakar bra.

    Guttorm

    Hej Guttorm! Vad tråkigt att det inte blev ett bra resultat. Vi har nu förtydligat vilken sorts psyllium som vi använt och även förtydligat lite i texten. Hoppas underlättar bakningen. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Jag vägde de glutenfria mjölerna och den rivna rotsellerin - brödet blev perfekt ! Och gott!

    Margareta

  • Degen blev väldigt ”tjock”. Fick späda med ca 1 dl vatten till men den var fortfarande stabbig. Jäste inte alls mycket. Står nu i ugnen och jag tror TYVÄRR att ICAs recept på glutenfritt bröd brister någonstans. Tråkigt när det händer gång på gång. Obs är en van bagare och gör mkt eget bröd.

    Åsa

    Hej Åsa! Tack för din kommentar. Tråkigt att höra att brödet inte blev som du hade tänkt dig. Brödet blir inte som ett vanligt "fluffigt" bröd med vetemjöl utan mer kompakt och matigt (likt ett rågbröd) med tanke på att det är både rotselleri och olika glutenfria mjölsorter. 😊 Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • banan / sirap

    Hanna

  • Kanske ska skrivas att det ska vara glutenfritt havremjöl? För de som inte bakat glutenfritt innan kan det bli lite förvirrande..

    Eva

Näringsvärde per sats

Näringsvärdet är beräknat på brödets torrvikt på ett bröd.
Energi12545 KJ / 2999 kCal
Fett157 g
Salt12 g
Kolhydrater260 g
Protein91 g

Testa liknande recept

  • Kokosvåfflor
    Betyg 2.5 av 5.89 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glutenfritt kuvertbröd
    Betyg 2.4 av 5.84 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Groddat fröbröd
    Betyg 4.6 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Klassisk gotlandslimpa
    Betyg 2.9 av 5.37 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mörkt bönbröd med frukt och nötter
    Betyg 4.8 av 5.94 personer har röstat
    Receptet har 32 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Havrefrallor med tranbär
    Betyg 3.8 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad