Bröd med rotselleri

Baka bröd med finriven rotselleri, härliga brödkryddor och proppat med goda frön. Det här glutenfria mörka brödet på bovete- och havremjöl går hem hos hela familjen. Tips! Gillar du detta kanske du vill prova vårt goda recept på glutenfritt bröd med filmjölk.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022

Ingredienser
1 sats
1 1/2 tsk hel anis
1 1/2 tsk hel kummin
1 1/2 tsk fänkålsfrön
2 1/2 dl solroskärnor
2 dl linfrön
1 1/2 tsk salt
3 1/2 dl kokande vatten
25 g färsk jäst
1 1/2 dl glutenfritt havremjöl (1 1/2 dl motsvarar ca 85 g)
2 1/4 dl bovetemjöl (2 1/4 dl motsvarar ca 150 g)
1 1/2 msk malda psylliumfröskal (psylliumfiber)
3/4 dl mörk sirap
1 1/2 dl finriven rotselleri (1 1/2 dl motsvarar ca 120 g)
olja (till formen)
havregryn framställda av ren havre (till formen)
Gör så här
00:30:00
02:00:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per sats
Näringsvärdet är beräknat på brödets torrvikt på ett bröd.
Energi12545 KJ / 2999 kCal
Fett157 g
Salt12 g
Kolhydrater260 g
Protein91 g
Kommentarer
8 stHej! Är 200°C för en varmlufts ugn eller en vanlig ugn?
Patric
Hej Patric! Vi har provlagat i vanlig ugn. När vi rekommenderar varmluft så brukar vi skriva ut det tydligt eftersom inte alla har varmluftsugn. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Har bakat detta bröd många gånger och jag tycker det är jättegott och det är ett lätt bröd att baka också. Eva
Eva
Jag har bakat detta bröd flera gånger och tycker att det är såå gott! Mums!!
Pia