Bröd med rotselleri

Baka bröd med finriven rotselleri, härliga brödkryddor och proppat med goda frön. Det här glutenfria mörka brödet på bovete- och havremjöl går hem hos hela familjen. Tips! Gillar du detta kanske du vill prova vårt goda recept på glutenfritt bröd med filmjölk.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022

Ingredienser
1 sats
1 1/2 tsk hel anis
1 1/2 tsk hel kummin
1 1/2 tsk fänkålsfrön
2 1/2 dl solroskärnor
2 dl linfrön
1 1/2 tsk salt
3 1/2 dl kokande vatten
25 g färsk jäst
1 1/2 dl glutenfritt havremjöl (1 1/2 dl motsvarar ca 85 g)
2 1/4 dl bovetemjöl (2 1/4 dl motsvarar ca 150 g)
1 1/2 msk malda psylliumfröskal (psylliumfiber)
3/4 dl mörk sirap
1 1/2 dl finriven rotselleri (1 1/2 dl motsvarar ca 120 g)
olja (till formen)
havregryn framställda av ren havre (till formen)
Gör så här
00:30:00
02:00:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per sats
Näringsvärdet är beräknat på brödets torrvikt på ett bröd.
Energi12545 KJ / 2999 kCal
Fett157 g
Salt12 g
Kolhydrater260 g
Protein91 g
Kommentarer
8 stHej! Är 200°C för en varmlufts ugn eller en vanlig ugn?
Patric
Hej Patric! Vi har provlagat i vanlig ugn. När vi rekommenderar varmluft så brukar vi skriva ut det tydligt eftersom inte alla har varmluftsugn. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Har bakat detta bröd många gånger och jag tycker det är jättegott och det är ett lätt bröd att baka också. Eva
Eva
Jag har bakat detta bröd flera gånger och tycker att det är såå gott! Mums!!
Pia
er helt enig med åsa.brödet ville inte jäsa nån ting,efter 3timmar satte jag det i ugnenmed hopp att det skulle lyfta sig lite.fick brödet opp till 98grader,det blev platt kompakt och såg inte ferdig gräddad ut.tråkigt på ett bröd som smakar bra.
Guttorm
Hej Guttorm! Vad tråkigt att det inte blev ett bra resultat. Vi har nu förtydligat vilken sorts psyllium som vi använt och även förtydligat lite i texten. Hoppas underlättar bakningen. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Jag vägde de glutenfria mjölerna och den rivna rotsellerin - brödet blev perfekt ! Och gott!
Margareta
Degen blev väldigt ”tjock”. Fick späda med ca 1 dl vatten till men den var fortfarande stabbig. Jäste inte alls mycket. Står nu i ugnen och jag tror TYVÄRR att ICAs recept på glutenfritt bröd brister någonstans. Tråkigt när det händer gång på gång. Obs är en van bagare och gör mkt eget bröd.
Åsa
Hej Åsa! Tack för din kommentar. Tråkigt att höra att brödet inte blev som du hade tänkt dig. Brödet blir inte som ett vanligt "fluffigt" bröd med vetemjöl utan mer kompakt och matigt (likt ett rågbröd) med tanke på att det är både rotselleri och olika glutenfria mjölsorter. 😊 Hälsningar Elina
ICA-köket
banan / sirap
Hanna
Kanske ska skrivas att det ska vara glutenfritt havremjöl? För de som inte bakat glutenfritt innan kan det bli lite förvirrande..
Eva