Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Julens fruktkaka

En kaka full med härliga frukter som fått dra i konjak finner du i detta recept. Julens egen fruktkaka är underbart saftig och har dessutom lång hållbarhet. Prova denna kaka, du kommer inte ångra dig!

Ingredienser

Portioner: 1 kaka
  • 1 påse gröna cocktailbär (à 50 g)
  • 1 påse röda cocktailbär (à 50 g)
  • 1 pkt russin (à 250 g)
  • 1 påse hackat apelsinskal (à 50 g)
  • 1 påse suckat
  • 1/2 dl pressad apelsin
  • 1/2 dl konjak
  • 200 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • matfett och ströbröd till formen
Lägg till i inköpslistan

Gör så här Börja laga

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 kaka portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka cocktailbär och russin. Blanda med resterande frukt. Häll över pressad apelsin och konjak. Låt stå och dra ca 1 tim.
  2. Sätt ugnen på 150°C.
  3. Rör matfett och socker pösigt i en bunke. Blanda i äggen, ett i taget.
  4. Låt frukten rinna av (men spara spadet) och blanda den med mjöl och bakpulver. Rör ner mjöl- och fruktblandningen samt spadet från frukten i smeten. Häll smeten i en smord och bröad avlång form, ca 2 l (för 1 kaka). Grädda 1 1/4 -1 1/2 tim. Låt kakan svalna i formen innan den stjälps upp.
  5. Linda in kakan i plastfolie och förvara den i kylskåpet ca 1 dygn innan den skärs i tunna skivor.

Tips

Kakan är hållbar ca 2 veckor i kylskåp.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(11)