Julens fruktkaka

23
5
Julens fruktkaka

En kaka full med härliga frukter som fått dra i konjak finner du i detta recept. Julens egen fruktkaka är underbart saftig och har dessutom lång hållbarhet. Prova denna kaka, du kommer inte ångra dig!

Julens fruktkaka

Ingredienser

1 kaka
1 påse gröna cocktailbär (à 50 g)
1 påse röda cocktailbär (à 50 g)
1 pkt russin (à 250 g)
1 påse hackat apelsinskal (à 50 g)
1 påse suckat
1/2 dl pressad apelsin
1/2 dl konjak
200 g smör eller margarin
2 dl socker
4 ägg
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
matfett och ströbröd till formen

Gör så här

Tips

Kakan är hållbar ca 2 veckor i kylskåp.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Åsa

2019-01-26

Är tokig i fruktkaka. Man kan ha i valnötter och hasselnötter ocj kryddor tycker jag hör till, ingefära, nejlikor och kardemumma.

Ann

2017-12-20

Tog det jag hade hemma, punsch istället för konjaken jag druckit upp. Kakan blev god.

Bengt

2007-01-02

Eftersom man i familjen inte tycker om coctailbär och suckat så tog jag av det som finns hemma vid jul i stället, dvs russin, fikon, dadlar och rev riltigt apelsinskal. Det blev riktigt bra! Längre, 3-4 timmar, bötläggning i cognac är också bra!