Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Briocher med citronfärskost

Recept på underbart, sött franskt bröd och citronfärskost. Du gör briocherna av bland annat jäst, salt, mjöl, smör, socker och ägg. Brödet serverar du som aptitretare med färskost smaksatt med citron!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt salt och 1/3 av mjölet. Arbeta degen ca 5 minuter. Låt den jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
  2. Rör ihop matfett och socker. Rör ner äggen i matfettsblandningen och arbeta in det i den jästa degen. Tillsätt det mesta av resten av mjölet och arbeta degen ca 5 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och arbeta den smidig med ev. resten av mjölet. Rulla ut degen till en längd. Ta undan lite av degen som formas till 20 små runda kulor (för 20 st). Dela degen i 20 bitar (för 20 st) och forma runda bullar. Lägg dem i små formar av aluminiumfolie. Gör en fördjupning i bullarna och lägg ner en kula i varje bulle.
  4. Låt bullarna jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 250ºC.
  6. Pensa bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt bullarna svalna på ett galler.
  7. Servera briocherna med färskost smaksatt med rivet citronskal, pressad saft, salt och peppar.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri cream cheese.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och servera med lämpligt mjölkfritt tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 25 g färsk jäst
  • 2 dl vatten (37ºC)
  • 1/2 tsk salt
  • 12 dl vetemjöl
  • 200 g smör eller margarin
  • 1/2 dl socker
  • 5 ägg
  • ägg till pensling
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer