Brioche 

13
5
Brioche 

Brioche är ett saftigt, fluffigt, sött, smörigt och gyllengult franskt bröd som är ljuvligt gott att använda till french toast eller rosta och äta med färskost och sylt eller marmelad. Prova att baka eget briochebröd med vårt recept, här i form av en limpa!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Brioche 

Ingredienser

2 limpor
25 g färsk jäst (gärna ekologisk)
250 g ägg (250 g motsvarar ca 5 ägg)
2 1/2 dl ljummet vatten
2 tsk salt
100 g rörsocker
650 g vetemjöl gärna ekologiskt (650 g motsvarar ca 11 dl)
400 g rumsvarmt smör (i tärningar)
1 ägg (till pensling)

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Fredrik

2022-07-12

Hur förvarar man bäst brödet när man bakat det? Plastar in det i plastfolie? Skivar och fryser in?

Redaktionen ICAse

2022-07-18

Hej Fredrik! För att bibehålla saftigheten i brödet så ska du göra precis som du skriver, plastar in i plastfolier eller lägger in i en fryspåse alternativt skivar upp och fryser in. Hoppas att du gillar brödet! Hälsningar Elina

Fredrik

2022-07-12

Hur förvarar man bäst brödet när man bakar det? Plastar in det i gladpack?

Andreas

2021-01-31

Tiden räcker inte till överhuvudtaget. Innetemp på 66 grader när jag följde receptet och tog ut efter 35 minuter.