Brioche 

5
3
Brioche 

Brioche är ett saftigt, fluffigt, sött, smörigt och gyllengult franskt bröd som är ljuvligt gott att använda till french toast eller rosta och äta med färskost och sylt eller marmelad. Prova att baka eget briochebröd med vårt recept, här i form av en limpa!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Brioche 

Ingredienser

2 limpor
25 g
färsk jäst (gärna ekologisk)
250 g
ägg (250 g motsvarar ca 5 ägg)
2 1/2 dl
ljummet vatten
2 tsk
salt
100 g
rörsocker
650 g
vetemjöl gärna ekologiskt (650 g motsvarar ca 11 dl)
400 g
rumsvarmt smör (i tärningar)
1
ägg (till pensling)

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Andreas

2021-01-31

Tiden räcker inte till överhuvudtaget. Innetemp på 66 grader när jag följde receptet och tog ut efter 35 minuter.

Åsa

2020-11-19

Hej, det här brödet ska jag prova att baka! Men en undran: kan jag göra degen i maskin eller blir det inte bra? Så kladdigt att hålla på med händerna...

Redaktionen ICAse

2020-11-19

Hej Åsa! Vad kul att du vill baka brioche! Det går bra att göra i maskin om du föredrar det. Kommentera gärna igen när du har bakat och berätta vad du tyckte om brödet! Hälsningar Elina

Emma

2020-10-25

Stämmer verkligen proportionerna för ingredienserna? Slutresultatet blev då inte som bilden

Redaktionen ICAse

2020-10-30

Hej Emma! Tråkigt att det inte blev bra. Mängderna stämmer, säkrast är att väga alla ingredienser. På vilket sätt blev brödet inte bra? Hälsningar Ulrika

Testa liknande recept