Brioche

Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
9
Brioche

Brioche är ett saftigt, fluffigt, sött, smörigt och gyllengult franskt bröd som är ljuvligt gott att använda till french toast eller rosta och äta med färskost och sylt eller marmelad. Prova att baka eget briochebröd med vårt recept, här i form av en limpa!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Brioche

Ingredienser

2 limpor
25 g färsk jäst (gärna ekologisk)
250 g ägg (250 g motsvarar ca 5 ägg)
2 1/2 dl ljummet vatten
2 tsk salt
100 g rörsocker
650 g vetemjöl gärna ekologiskt (650 g motsvarar ca 11 dl)
400 g rumsvarmt smör (i tärningar)
1 ägg (till pensling)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Oj, blev fel. Skall vara 12 timmar. (kl 4 på morgonen)

Bo

2024-09-13

Följde och vägde exakt enl. recept. Degen blev tjockflytande. Gick absolut inte att hantera med händerna. Men den åkte in i kylen i 4 timmar. När den kom ut var den klart hanterbar. Följde instruktionerna med ägg och tid. Eftersom jag har ångugn satte jag in den där på "jäsprogrammet" i 3 timmar. När jag kom tillbaks låg 1/4 av smeten i botten på ugnen överjäst. Konsistensen av det som var kvar var som äggtoddy. Här gjorde jag avsteg från receptet. Att pensla toddyn med ägg en andra gång var naturligtvis otänkbart. Men det som var kvar åkte in på varmluft i 190* i 30 min. Då höll bröden 98* så då tog jag ut dom. Dom var nu konkava och släppte inte formen blev en odefinierrbar bröd/sockerksliknande brödhög som åkte i slasken.

Bo

2024-09-13

Jag missade 12-timmars steget i kylen, så jag hann inte ha det där alls. Ca 3 dl mjöl extra så blev det kalasbra ändå!

Johanna

2023-08-25

Testa liknande recept

Lantbröd
Betyg 3.4 av 5.
64 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Studentskans havrebröd
Betyg 3.9 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Doppebulle
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustigt rågbröd
Betyg 2.5 av 5.
405 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandel- och pomeransbröd
Betyg 3.4 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vitlöksbröd med rosmarin och ost
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga