Brioche

Betyg 4.2 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Brioche

Brioche är ett saftigt, fluffigt, sött, smörigt och gyllengult franskt bröd som är ljuvligt gott att använda till french toast eller rosta och äta med färskost och sylt eller marmelad. Prova att baka eget briochebröd med vårt recept, här i form av en limpa!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Brioche

Ingredienser

2 limpor
25 g färsk jäst (gärna ekologisk)
250 g ägg (250 g motsvarar ca 5 ägg)
2 1/2 dl ljummet vatten
2 tsk salt
100 g rörsocker
650 g vetemjöl gärna ekologiskt (650 g motsvarar ca 11 dl)
400 g rumsvarmt smör (i tärningar)
1 ägg (till pensling)

Gör så här

00:45:00
12:00:00
00:10:00
03:00:00
00:35:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.17 personer har röstat

Kommentarer

Mycket oseriöst recept. Mjölmängden gör degen Som en smörig kletig deg. Bilden ser ut som en bränd sockerkaka. Tråkigt! Blev en dyr erfarenhet (smör 63 kr) slängde degen.

Lena

2024-12-23

Oj, blev fel. Skall vara 12 timmar. (kl 4 på morgonen)

Bo

2024-09-13

Följde och vägde exakt enl. recept. Degen blev tjockflytande. Gick absolut inte att hantera med händerna. Men den åkte in i kylen i 4 timmar. När den kom ut var den klart hanterbar. Följde instruktionerna med ägg och tid. Eftersom jag har ångugn satte jag in den där på "jäsprogrammet" i 3 timmar. När jag kom tillbaks låg 1/4 av smeten i botten på ugnen överjäst. Konsistensen av det som var kvar var som äggtoddy. Här gjorde jag avsteg från receptet. Att pensla toddyn med ägg en andra gång var naturligtvis otänkbart. Men det som var kvar åkte in på varmluft i 190* i 30 min. Då höll bröden 98* så då tog jag ut dom. Dom var nu konkava och släppte inte formen blev en odefinierrbar bröd/sockerksliknande brödhög som åkte i slasken.

Bo

2024-09-13

Testa liknande recept

Lantbröd
Betyg 3.4 av 5.66 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Studentskans havrebröd
Betyg 3.9 av 5.38 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Mustigt rågbröd
Betyg 2.5 av 5.405 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grovt fruktbröd i form
Betyg 3 av 5.42 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Doppebulle
Betyg 3.3 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ungerskt potatisbröd
Betyg 3 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad