Brioche

Betyg 4.2 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Brioche

Brioche är ett saftigt, fluffigt, sött, smörigt och gyllengult franskt bröd som är ljuvligt gott att använda till french toast eller rosta och äta med färskost och sylt eller marmelad. Prova att baka eget briochebröd med vårt recept, här i form av en limpa!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Brioche

Ingredienser

2 limpor
25 g färsk jäst (gärna ekologisk)
250 g ägg (250 g motsvarar ca 5 ägg)
2 1/2 dl ljummet vatten
2 tsk salt
100 g rörsocker
650 g vetemjöl gärna ekologiskt (650 g motsvarar ca 11 dl)
400 g rumsvarmt smör (i tärningar)
1 ägg (till pensling)

Gör så här

00:45:00
12:00:00
00:10:00
03:00:00
00:35:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Förvånad att detta recept är det enda som dyker upp när man söker Briocherecept från Ica. Jag har lagat deras recept från deras gratistidning två gånger och det receptet är fantastiskt. Bilden i det här receptet ser inte ens ut som brioche. Här är en länk till det andra receptet. Rekommenderas starkt: https://www.ica.se/recept/maritozzi-med-pistage-750257/

    Sara

  • Mycket oseriöst recept. Mjölmängden gör degen Som en smörig kletig deg. Bilden ser ut som en bränd sockerkaka. Tråkigt! Blev en dyr erfarenhet (smör 63 kr) slängde degen.

    Lena

  • Oj, blev fel. Skall vara 12 timmar. (kl 4 på morgonen)

    Bo

  • Följde och vägde exakt enl. recept. Degen blev tjockflytande. Gick absolut inte att hantera med händerna. Men den åkte in i kylen i 4 timmar. När den kom ut var den klart hanterbar. Följde instruktionerna med ägg och tid. Eftersom jag har ångugn satte jag in den där på "jäsprogrammet" i 3 timmar. När jag kom tillbaks låg 1/4 av smeten i botten på ugnen överjäst. Konsistensen av det som var kvar var som äggtoddy. Här gjorde jag avsteg från receptet. Att pensla toddyn med ägg en andra gång var naturligtvis otänkbart. Men det som var kvar åkte in på varmluft i 190* i 30 min. Då höll bröden 98* så då tog jag ut dom. Dom var nu konkava och släppte inte formen blev en odefinierrbar bröd/sockerksliknande brödhög som åkte i slasken.

    Bo

  • Jag missade 12-timmars steget i kylen, så jag hann inte ha det där alls. Ca 3 dl mjöl extra så blev det kalasbra ändå!

    Johanna

  • Så himla gott! Har bakat flera gånger, ska ha till fois gras till nyår Testat att frysa in, ska se hur det blir då

    Emilie

  • Hur förvarar man bäst brödet när man bakat det? Plastar in det i plastfolie? Skivar och fryser in?

    Fredrik

    Hej Fredrik! För att bibehålla saftigheten i brödet så ska du göra precis som du skriver, plastar in i plastfolier eller lägger in i en fryspåse alternativt skivar upp och fryser in. Hoppas att du gillar brödet! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Hur förvarar man bäst brödet när man bakar det? Plastar in det i gladpack?

    Fredrik

  • Tiden räcker inte till överhuvudtaget. Innetemp på 66 grader när jag följde receptet och tog ut efter 35 minuter.

    Andreas

  • Hej, det här brödet ska jag prova att baka! Men en undran: kan jag göra degen i maskin eller blir det inte bra? Så kladdigt att hålla på med händerna...

    Åsa

    Hej Åsa! Vad kul att du vill baka brioche! Det går bra att göra i maskin om du föredrar det. Kommentera gärna igen när du har bakat och berätta vad du tyckte om brödet! Hälsningar Elina

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Lantbröd
    Betyg 3.5 av 5.70 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Studentskans havrebröd
    Betyg 4 av 5.40 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mustigt rågbröd
    Betyg 2.5 av 5.405 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Frukostbröd med havre
    Betyg 4 av 5.148 personer har röstat
    Receptet har 32 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grovt fruktbröd i form
    Betyg 3 av 5.41 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Doppebulle
    Betyg 3.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad