Brioche

Brioche är ett saftigt, fluffigt, sött, smörigt och gyllengult franskt bröd som är ljuvligt gott att använda till french toast eller rosta och äta med färskost och sylt eller marmelad. Prova att baka eget briochebröd med vårt recept, här i form av en limpa!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Gör så här
00:45:00
12:00:00
00:10:00
03:00:00
00:35:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
11 stFörvånad att detta recept är det enda som dyker upp när man söker Briocherecept från Ica. Jag har lagat deras recept från deras gratistidning två gånger och det receptet är fantastiskt. Bilden i det här receptet ser inte ens ut som brioche. Här är en länk till det andra receptet. Rekommenderas starkt: https://www.ica.se/recept/maritozzi-med-pistage-750257/
Sara
Mycket oseriöst recept. Mjölmängden gör degen Som en smörig kletig deg. Bilden ser ut som en bränd sockerkaka. Tråkigt! Blev en dyr erfarenhet (smör 63 kr) slängde degen.
Lena
Oj, blev fel. Skall vara 12 timmar. (kl 4 på morgonen)
Bo
Följde och vägde exakt enl. recept. Degen blev tjockflytande. Gick absolut inte att hantera med händerna. Men den åkte in i kylen i 4 timmar. När den kom ut var den klart hanterbar. Följde instruktionerna med ägg och tid. Eftersom jag har ångugn satte jag in den där på "jäsprogrammet" i 3 timmar. När jag kom tillbaks låg 1/4 av smeten i botten på ugnen överjäst. Konsistensen av det som var kvar var som äggtoddy. Här gjorde jag avsteg från receptet. Att pensla toddyn med ägg en andra gång var naturligtvis otänkbart. Men det som var kvar åkte in på varmluft i 190* i 30 min. Då höll bröden 98* så då tog jag ut dom. Dom var nu konkava och släppte inte formen blev en odefinierrbar bröd/sockerksliknande brödhög som åkte i slasken.
Bo
Jag missade 12-timmars steget i kylen, så jag hann inte ha det där alls. Ca 3 dl mjöl extra så blev det kalasbra ändå!
Johanna
Så himla gott! Har bakat flera gånger, ska ha till fois gras till nyår Testat att frysa in, ska se hur det blir då
Emilie
Hur förvarar man bäst brödet när man bakat det? Plastar in det i plastfolie? Skivar och fryser in?
Fredrik
Hej Fredrik! För att bibehålla saftigheten i brödet så ska du göra precis som du skriver, plastar in i plastfolier eller lägger in i en fryspåse alternativt skivar upp och fryser in. Hoppas att du gillar brödet! Hälsningar Elina
ICA-köket
Hur förvarar man bäst brödet när man bakar det? Plastar in det i gladpack?
Fredrik
Tiden räcker inte till överhuvudtaget. Innetemp på 66 grader när jag följde receptet och tog ut efter 35 minuter.
Andreas
Hej, det här brödet ska jag prova att baka! Men en undran: kan jag göra degen i maskin eller blir det inte bra? Så kladdigt att hålla på med händerna...
Åsa
Hej Åsa! Vad kul att du vill baka brioche! Det går bra att göra i maskin om du föredrar det. Kommentera gärna igen när du har bakat och berätta vad du tyckte om brödet! Hälsningar Elina
ICA-köket