Brezen - lökkringlor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Brezen - lökkringlor

Till en iskall öl krävs det rätta snackset, det kan inte bli mer rätt en riktig lökkringla! Baka kringlorna i ugnen tills de fått fin färg och pensla sen med ägg. Avsluta med att strö grovt salt över dina Brezen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den i oljan i en stekpanna. Låt kallna.
  2. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°C. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av vattnet, ägg, olja, salt, socker och nästan allt vetemjöl.
  3. Tillsätt den frästa löken. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 40 min.
  4. Sätt ugnen på 225°C.
  5. Ta upp degen på bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 12 bitar. Rulla varje bit till en fingertjock längd och forma till stora kringlor. Lägg på bakpappersklädd plåt.
  6. Låt kringlorna jäsa övertäckta ytterligare ca 15 min.
  7. Pensla kringlorna med ägg och strö över grovt salt. Grädda i ca 12 min. Låt svalna något innan de serveras ljumma till öl.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 2 rödlökar
  • 1 msk olja
  • 1 pkt jäst (à 50 g)
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 8 dl vetemjöl
Pensling
  • 1 ägg
Garnering
  • grovt salt eller gourmetsalt
Lägg till i inköpslistan