Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Salta ostpinnar

Ett matigt snacks som görs på ost som västerbotten eller parmesan. De här salta ostpinnarna är ett utsökt och populärt tilltugg innan middagen, men så gott att det är lätt hänt att man äter sig mätt på dem!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg 2/3 av osten i en matberedare tillsammans med mjöl, smör och salt. Mixa till en smulig massa. Tillsätt vattnet. Kör snabbt ihop till en jämn deg. Låt vila 45 minuter i kylen.
  3. Kavla ut degen på lätt mjölat underlag till en 1/2 cm tjock platta, ca 20 x 30 cm. Skär i 1 cm breda remsor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
  4. Vispa upp ägget med en gaffel. Pensla stängerna med äggvispet. Strö över resten av osten.
  5. Grädda ostpinnarna mitt i ugnen 10–15 minuter, tills de fått fin, gyllene färg. Låt svalna.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: ca 30 st
  • 150 g riven ost (t ex parmesan eller västerbotten)
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • vetemjöl till utbakning
  • 100 g kallt smör
  • 1 msk kallt vatten
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?