Parmesangrissini | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Parmesangrissini

Knapriga italienska brödpinnar med läcker smak av parmesanost, flingsalt och sesamfrön. Passar utmärkt att äta som tilltugg eller att servera till en mustig soppa.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ljummet vatten och  jäst i en bunke.
  2. Arbeta in saltet, sockret och vetemjölet.
  3. Rör ner mjukt smör och finriven parmesanost från påse till en smidig deg. Låt vila en timme under plastfilm.
  4. Ta upp degen på bakbord och skär ca 20 bitar. Rulla till smala längder, 30-40 cm långa och lägg på bakpappersklädd plåt.
  5. Pensla med uppvispat ägg och strö över gourmetsaltet och valfria frön, t ex sesam- och vallmofrön.
  6. Låt jäsa i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250°C och grädda i 6-8 minuter.

För alla

Parmesangrissini innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 20 stycken
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1/2 paket jäst (à 50 g)
  • 1 tsk salt
  • 2 msk socker
  • 7 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 msk mjukt smör
  • 100 g finriven parmesanost (från påse)
  • 1 ägg
  • gourmetsalt
  • valfria frön t ex sesamfrö eller vallmofrön
Lägg till i inköpslistan