Parmesangrissini

Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
4
Parmesangrissini

Knapriga italienska brödpinnar med läcker smak av parmesanost, flingsalt och sesamfrön. Passar utmärkt att äta som tilltugg eller att servera till en mustig soppa.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2002

Parmesangrissini

Ingredienser

20 st
3 dl ljummet vatten
1/2 paket jäst (à 50 g)
1 tsk salt
2 msk socker
7 - 7 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 msk mjukt smör
100 g finriven parmesan (från påse)
1 ägg
gourmetsalt
valfria frön t ex sesamfrö eller vallmofrön

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Mina brödpinnar blev mjuka trots 8min i 250 grader. Fick en fin färg bara. En plåt råkade jag ha inne i 10 min. De vart nästan brända på ytan men mjuka inuti. Löste det med att lägga in dem dagen efter i 150 grader i ca 20 min. Då vart de härligt knapriga!

Tina

2022-03-03

Mina blev mjuka brödpinnar. Vad gjorde jag för fel???

Viktoria

2021-11-06

Vansinnigt goda! Hade inte riven parmesan i påse, utan rev från en bit Grana Padano. Gick utmärkt och kan tänka mej att man kanske kan riva och använda den ost man tycker om.

Åsa

2020-05-01

Testa liknande recept

Sesamsticks
Betyg 1 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hemlagat på låtsas
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Crostini med chèvrekräm
Betyg 3.1 av 5.
50 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Minipizzor med parmaskinka och oliver
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Focaccia med oliver och örter
Betyg 3 av 5.
103 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Crostini med ricotta
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga