Parmesangrissini
Knapriga italienska brödpinnar med läcker smak av parmesanost, flingsalt och sesamfrön. Passar utmärkt att äta som tilltugg eller att servera till en mustig soppa.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2002
Ingredienser
20 st
3 dl ljummet vatten
1/2 paket jäst (à 50 g)
1 tsk salt
2 msk socker
7 - 7 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 msk mjukt smör
100 g finriven parmesan (från påse)
1 ägg
gourmetsalt
valfria frön t ex sesamfrö eller vallmofrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mina brödpinnar blev mjuka trots 8min i 250 grader. Fick en fin färg bara. En plåt råkade jag ha inne i 10 min. De vart nästan brända på ytan men mjuka inuti. Löste det med att lägga in dem dagen efter i 150 grader i ca 20 min. Då vart de härligt knapriga!
Tina
2022-03-03Mina blev mjuka brödpinnar. Vad gjorde jag för fel???
Viktoria
2021-11-06Vansinnigt goda! Hade inte riven parmesan i påse, utan rev från en bit Grana Padano. Gick utmärkt och kan tänka mej att man kanske kan riva och använda den ost man tycker om.
Åsa
2020-05-01