Parmesangrissini

Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
6
Parmesangrissini

Knapriga italienska brödpinnar med läcker smak av parmesanost, flingsalt och sesamfrön. Passar utmärkt att äta som tilltugg eller att servera till en mustig soppa.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2002

Parmesangrissini

Ingredienser

20 stycken
3 dl  ljummet vatten
1/2   paket jäst (à 50 g)
1 tsk  salt
2 msk  socker
7 - 7 1/2 dl  vetemjöl
1 1/2 msk  mjukt smör
100 g  finriven parmesan (från påse)
1   ägg
gourmetsalt
valfria frön t ex sesamfrö eller vallmofrön

För alla

Parmesangrissini innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Mina brödpinnar blev mjuka trots 8min i 250 grader. Fick en fin färg bara. En plåt råkade jag ha inne i 10 min. De vart nästan brända på ytan men mjuka inuti. Löste det med att lägga in dem dagen efter i 150 grader i ca 20 min. Då vart de härligt knapriga!

Tina

2022-03-03

Mina blev mjuka brödpinnar. Vad gjorde jag för fel???

Viktoria

2021-11-06

Vansinnigt goda! Hade inte riven parmesan i påse, utan rev från en bit Grana Padano. Gick utmärkt och kan tänka mej att man kanske kan riva och använda den ost man tycker om.

Åsa

2020-05-01

Testa liknande recept

Minipizzor med parmaskinka och oliver
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tunnbrödsnacks med parmesan
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmesanchips med kummin och russin
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ostnötter
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Parmesanvåffla
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Baguette med Pistou
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga